• Fata refuzase anterior să locuiască cu mama sa, dar s-a răzgândit, astfel că mama a luat-o acasă.
  • Tatăl, Alexei Moskaliov, a fugit din arest la domiciliu chiar înainte de audierea pentru pronunțarea sentinței.
  • Moskaliov, în vârstă de 54 de ani, a fost acuzat pentru postări pe rețelele de socializare care criticau războiul din Ucraina.

O fetiță rusă trimisă la un orfelinat după ce a făcut un desen împotriva războiului a fost luată de mama ei din instituție, a declarat miercuri comisarul pentru drepturile copilului de la Kremlin, informează The New York Post.

Într-un caz care a stârnit indignare internațională, tatăl Mariei Moskalyova, în vârstă de 13 ani, a fost condamnat pentru discreditarea armatei ruse și a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, în timp ce fiica sa a fost trimisă la orfelinat. Maria Lvova-Belova a declarat că a întâlnit-o pe mama fetei, care a fost separată de mult timp de soțul și copilul ei. Fata refuzase anterior să locuiască cu mama sa, dar s-a răzgândit, astfel că mama a luat-o acasă, a declarat Lvova-Belova.

Tatăl, Alexei Moskaliov, a fugit din arest la domiciliu chiar înainte de audierea pentru pronunțarea sentinței, săptămâna trecută, în orașul Yefremov, la sud de Moscova. El a fost reținut în Belarus două zile mai târziu.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Moskaliov, în vârstă de 54 de ani, a fost acuzat pentru postări pe rețelele de socializare care criticau războiul din Ucraina, în conformitate cu o lege adoptată la câteva zile după ce trupele rusești au invadat Ucraina în februarie 2022. El a respins acuzațiile. Potrivit avocatului și susținătorilor săi, problemele lui Moskaliov au început după ce fiica sa a făcut un desen la Școala nr. 9 din Yefremov care înfățișa rachete zburând peste un steag rusesc spre o femeie și un copil. Acest desen conținea cuvintele Nu războiului” și Glorie Ucrainei”.

Școala a chemat poliția, fata a fost interogată despre desen, iar Moskaliov a fost amendat și, în cele din urmă, a fost urmărit penal și condamnat pentru postările sale pe rețelele de socializare. Cazul a subliniat amploarea represiunii Kremlinului împotriva disidenței, care a vizat fără încetare pe oricine a îndrăznit să critice războiul.

Citește și