• Firmele de curierat sunt obligate să raporteze către ANAF informații despre clienții care plătesc cash pentru coletele comandate online.
  • Scopul: să stăm mai bine la colectarea de taxe și impozite, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Legea va începe să se aplice după publicarea în Monitorul Oficial.
  • Datele clienților vor fi păstrate la ANAF timp de cinci ani, apoi șterse. Câteva dintre acestea sunt: numele și adresa cumpărătorului, dar și ale vânzătorului; numărul de înregistrare al coletului și contravaloarea bunului livrat.

Încasați și, mai ales, raportați! Firmele de curierat sunt obligate să raporteze către ANAF informații despre clienții care plătesc cash pentru coletele comandate online.

Scopul: să stăm mai bine la colectarea de taxe și impozite, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Legea va începe să se aplice după publicarea în Monitorul Oficial.

Datele clienților vor fi păstrate la ANAF timp de cinci ani, apoi șterse. Câteva dintre acestea sunt: numele și adresa cumpărătorului, dar și ale vânzătorului; numărul de înregistrare al coletului și contravaloarea bunului livrat.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Suntem printre fruntași, în UE, la acest capitol, alături de Grecia și Malta. Cel mai bine se descurcă suedezii, croații și ciprioții. Veniturile României din TVA, pentru acest an, sunt estimate la 79 de miliarde de lei, în creştere cu peste 30% față de 2020.