• Florida interzice rețelele sociale copiilor sub 17 ani indiferent de opinia părinților.
  • Proiectul de lege a fost aprobat de Casa de Stat a SUA, cu 106 voturi pentru.
  • Susținătorii spun că platformele duc la dependență și îi expun pe copii la agresiuni.

Ai mai puțin de 17 ani și ești cetățean al statului Florida? Nu ai voie să deții conturi pe rețelele de socializare, indiferent dacă părinții tăi sunt de acord sau nu cu asta.

Ce prevede proiectul de lege și ce reacție a avut compania?

Este vorba de un proiect de lege aprobat de Casa de Stat a SUA, care reprezintă o prioritate pentru președintele Adunării. Interesant este că nu sunt enumerate concret platformele care sunt afectate de lege, însă este menționat faptul că aceasta vizează orice rețea socială care le permite copiilor să încarce conținut, să distribuie materiale publicate sau să interacționeze cu alțiutilizatori. Să facem clar și faptul că proiectul nu interzice folosirea aplicațiilor utilizate pentru mesageria privată. Totuși, camera a votat 106-13 pentru, iar mai mulți democrați s-au alăturat republicanilor.

Susținătorii spun că, pe lângă dependența și depresia pe care o generează, astfel de platforme îi expun pe copii la hărțuire și prădători sexuali. Mă întrebai ce reacție a avut Meta? Ei bine, compania care deține Facebook, Instagram și alte platforme a îndemnat reprezentanții Camerei să se gândească la o altă soluție de diminuare a fenomenului, precum solicitarea unei aprobări explicite din partea părinților. Rămânede văzut ce se va întâmpla și cât vor avea de pierdut giganții din spatele rețelelor sociale în cazul în care legea trece și, de ce nu, e adoptată și de alte state.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și