• În opinia FMI, este nevoie de măsuri suplimentare.
  • Primele trei măsuri numite de Martijn au fost eliminarea scutirilor, reducerea pragului pentru microîntreprinderi şi taxe mai mari pe proprietate.
  • Ciolacu nu vede criticile experților și se bucură că FMI a apreciat direcția corectă a Guvernului.

Ce spun reprezentanţii FMI la finalul misiunii din România? Deficitul bugetar rămâne o vulnerabilitate, chiar dacă guvernul a venit cu un pachet de măsuri fiscale care să mai atenueze minusul. În opinia FMI, este nevoie de măsuri suplimentare şi primele trei măsuri numite de Martijn au fost eliminarea scutirilor, reducerea pragului pentru microîntreprinderi şi taxe mai mari pe proprietate.

Totuși, Ciolacu nu vede criticile experților și se bucură că FMI a apreciat direcția corectă a Guvernului. Nu va fi nevoie de noi taxe, spune premierul.

„Pachetul de măsuri fiscale a fost văzut ca un pas înainte, așa cum au spus și ei, cu care s-a lăudat și premierul Marcel Ciolacu, spunând că au fost foarte bucuroși despre reprezentanții FMI. Au apreciat pachetul fiscal și ei cred în el pentru că spun că impactul va fi de 1% din PIB anul viitor, iar același lucru este spus și de guvern, vorbește de același impact de 1% din PIB, deci și reprezentanții FMI spun că impactul va fi cel scontat. Întrebarea e dacă e de ajuns 1% din PIB, iar răspunsul este clar că nu”, a explicat Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar, la Aleph News.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Citește și: