• Pompierii susținuți de șase elicoptere care aruncau apă se luptau cu incendiul.
  • Aproximativ 2.400 de persoane au fost evacuate din orașul Santa Ursula.
  • Tenerife și insula vecină Gran Canaria se află sub o alertă de căldură.

Un incendiu care a avut loc pe insula de vacanță Tenerife din Spania, pe fondul unor temperaturi neobișnuit de mari, a forțat evacuarea a aproximativ 3.000 de persoane din casele lor, au declarat oficialii locali, scrie The Guardian.

Pompierii susținuți de șase elicoptere care aruncau apă se luptau cu incendiul, care a izbucnit miercuri după-amiază într-o zonă de râpe abrupte din nord-estul insulei, care a fost puternic devastată de un incendiu în august, a declarat guvernul regional din Tenerife. Aproximativ 2.400 de persoane au fost evacuate din orașul Santa Ursula și alte 600 din La Orotava, ca măsură de precauție, a scris vicepreședintele guvernului regional, Lope Afonso, pe Facebook.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat fumul care se ridică de pe un deal din apropierea caselor dintr-un cartier îndepărtat și elicoptere aruncând apă în flăcări. Zonele turistice populare din Tenerife, parte a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, au fost până acum neafectate, iar cele două aeroporturi ale sale au funcționat normal.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Izbucnirea incendiului are loc în timp ce Tenerife și insula vecină Gran Canaria se află sub o alertă de căldură, cu temperaturi crescând peste 30C pe o mare parte a insulei, niveluri observate în mod normal în timpul verii.

Pe măsură ce temperaturile globale cresc din cauza schimbărilor climatice, oamenii de știință au avertizat că valurile de căldură vor deveni mai dese și mai intense.

Citește și: