• Deținerea unei mașini în Singapore, una dintre cele mai scumpe țări din lume, a fost întotdeauna un lux. Costurile au crescut la un nivel maxim.
  • Un certificat de drept de 10 ani costă acum un minim record de 76.000 de mii de dolari.
  • Cei care nu își pot permite un certificat de drept pot folosi, de asemenea, sistemul extins de transport public din Singapore.

Deținerea unei mașini în Singapore, una dintre cele mai scumpe țări din lume, a fost întotdeauna un lux. Costurile au crescut la un nivel maxim.

Un certificat de drept de 10 ani, o licență pe care oamenii din orașul bogat trebuie să-l achiziționeze înainte de a li se permite chiar să cumpere un vehicul, costă acum un minim record de 76.000 de mii de dolari. Peste patru ori mai mult decât în 2020, conform cifrelor Autorității de Transport Terestru, scrie CNN.

Licența oferă dreptul de a cumpăra o mașină standard de Categoria A, cu un motor de dimensiuni mici până la mijlocii.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Cei care doresc ceva mai mare sau mai strălucitor, cum ar fi un SUV, vor trebui să scoată din buzunar 106.630 de mii de dolari pentru licența de Categoria B, în creștere de la 102.900 dolari.

Sistemul de cote a fost introdus în 1990 pentru a minimiza traficul și a reduce emisiile într-un oraș-stat înfometat de spațiu, care găzduiește 5,9 milioane de locuitori, dar care se mândrește cu o rețea de transport public impresionantă.

Localnicii spun că o locuință în Singapore, considerat deja cel mai scump oraș din lume, s-a scumpit extraordinar în ultimii ani, pe fondul inflației persistente, a costurilor în creștere ale locuințelor publice și a unei economii încetinite.

Cei care nu își pot permite un certificat de drept pot folosi, de asemenea, sistemul extins de transport public din Singapore. În caz contrar, există opțiunea de a obține o motocicletă, permisele pentru care sunt o sumă relativă de 7.930 de mii de dolari.

Citește și: