• În text se afirmă că UE a eșuat complet” în toate domeniile importante, inclusiv în politica de migrație și climă.
  • Potrivit programului electoral, principalele sarcini ale noii federații ar trebui să fie protecția frontierelor externe împotriva migrației, autonomia strategică în politica de securitate.
  • Co-liderul AfD, Alice Weidel, a declarat că s-a ajuns la noul compromis în timpul negocierilor duminică seara târziu.

Formațiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a declarat că Uniunea Europeană este un proiect eșuat” în forma sa actuală, în timp ce și-a adoptat duminică programul pentru alegerile europarlamentare din iunie anul viitor, în cadrul convenției partidului său din orașul Magdeburg, în estul țării, relatează AP News.

În text se afirmă că UE a eșuat complet” în toate domeniile importante, inclusiv în politica de migrație și climă, și respinge euro ca monedă. Cu toate acestea, partidul nu a ajuns să ceară ieșirea Germaniei din UE. În schimb, AfD cere ca UE să fie reînființată ca o federație de națiuni europene”, relatează dpa.

Potrivit programului electoral, principalele sarcini ale noii federații ar trebui să fie protecția frontierelor externe împotriva migrației, autonomia strategică în politica de securitate și păstrarea diferitelor identități” în Europa.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Sondajele recente plasează sprijinul pentru AfD la 19-22%, în urma doar a principalului bloc conservator de opoziție. Candidații AfD au câștigat recent alegerile din estul Germaniei pentru a conduce o administrație județeană pentru prima dată din anii 1930 și deține în prezent primăria unui oraș cu o populație de 56.000 de locuitori.

Programul adoptat duminică la Magdeburg adoptă o poziție mai blândă față de UE decât proiectul de program din iunie, în care AfD spunea că va urmări dizolvarea ordonată a UE”. Mai mulți oficiali AfD și-au exprimat anterior dorința ca Germania să iasă cu totul din UE, în ceea ce se numește Dexit”. Cu toate acestea, în noul program se spune că AfD susține ideea unei Europe a patriei, o comunitate europeană de state suverane și democratice”.

Co-liderul AfD, Alice Weidel, a declarat că s-a ajuns la noul compromis în timpul negocierilor duminică seara târziu, potrivit dpa. Convenția a finalizat, de asemenea, lista celor 35 de candidați ai AfD pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Maximilian Krah a fost ales la sfârșitul săptămânii trecute drept candidatul principal al AfD cu 65,7% din voturi. Krah este membru al Parlamentului European din 2019.

Citește și: