Forţele Aeriene ale SUA au interceptat șase aeronave ruseşti care au intrat în Zona de Identificare Aeriană a SUA, lângă Alaska

Forţele Aeriene ale SUA au interceptat şase aeronave ruseşti care au zburat în şi în apropierea Zonei de Identificare Aeriană, în apropierea Statului Alaska, a anunţat pe 13 mai NORAD (North American Aerospace Defense Command), anunță Monitorul Apărării.

Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au zburat deasupra SUA sau Canadei. Incidentul s-a întâmplat în timp ce SUA desfăşoară exerciţii militare complexe în Alaska, a mai precizat NORAD.

Grupul de aeronave ruseşti era format din bombardiere strategice Tu-95, aeronave de vânătoare Su-35 şi de alimentare Il-78. Pentru interceptarea lor, SUA au trimis avioane de vânătoare F-16 şi F-22, o aeronavă de alimentare KC-135 şi una de avertizare timpurie E-3 AWACS.

Comandamentul american a mai transmis că este ceva regulat ca aeronave ruseşti să tranziteze Zona de Identificare Aeriană şi nu consideră o ameninţare incidentul de sâmbătă.

Începând cu 2007, NORAD execută în jur de şapte interceptări pe an a aeronavelor ruseşti care se apropie de spaţiul aerian al SUA.

Citește și

Exit mobile version