• Michael Flynn a făcut o declarație surprinzătoare în timpul unei conferințe QAnon din Texas.
  • Fostul consilier de securitate națională al lui Donald Trump crede că în SUA ar trebui să aibă loc o lovitură de stat militară ca în Myanmar.
  • QAnon este o mișcare ce promovează teorii ale conspirației despre pandemia de COVID-19 și fraudarea alegerilor prezidențiale americane de anul trecut, printre altele.

În timpul unei conferințe QAnon din Texas, Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate națională al președintelui republican Donald Trump, a afirmat că în Statele Unite ar trebui să aibă loc o lovitură de stat militară ca în Myanmar, relatează Business Insider.

Flynn s-a referit la puciul executat de junta militară care a înlăturat guvernul civil al țării pe 1 februarie, declanșând un val de proteste reprimat sângeros de armată. În urma loviturii de stat din Myanmar, circa 800 de persoane au fost uncise, printre care și 40 de copii, iar alte 4.000 de persoane au fost arestate de la debutul puciului.

Flynn a devenit de ceva timp una dintre figurile de seamă ale QAnon, o mișcare ce promovează teorii ale conspirației despre pandemia de COVID-19 și fraudarea alegerilor prezidențiale americane de anul trecut, printre altele.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Întrebat de unul dintre participanții la conferința QAnon: „Vreau să știu de ce ceea ce s-a întâmplat în Myanmar nu se poate întâmpla și aici”, Michael Flynn a replicat: „Niciun motiv. Adică ar trebui să se întâmple și aici”.

Mai mult, Michael Flynn a pledat vinovat în 2017 pentru că a oferit declarații false FBI-ului în legătură cu comunicările sale cu diplomatul rus Serghei Kisliak. Însă, fostul general american a fost grațiat de Donald Trump în luna noiembrie a anului trecut, după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața democratului Joe Biden.