• Forțele din Ucraina recuperează încet diferite zone, dar se confruntă cu cel mai mare câmp de mine din lume lăsat în urmă de ruși.
  • În satul Storozheve, semnele de război erau imposibil de ignorat, strada principală fusese ștearsă, iar fermele și pajiștile au fost reamenajate de militari.
  • Volodimir Zelenski, a declarat că contraofensiva nu a decurs exact așa cum a fost planificată.

Forțele din Ucraina recuperează încet terenuri, dar se confruntă cu cel mai mare câmp de mine din lume lăsat în urmă de ruși, fermele și pajiștile din satul Storozheve au fost reamenajate pentru antrenamente la țintă, scrie The Guardian.

Președintele Volodimir Zelenski, a declarat că contraofensiva nu a decurs exact așa cum a fost planificată. „Trebuie să înțelegem cu toții foarte clar, cât se poate de clar, că forțele rusești din ținuturile noastre sudice și estice fac tot ce le stă în putință pentru a-i opri pe soldații noștri.”

Cum arată zonele recucerite de Ucraina

Faptul că progresul pe front se măsoară acum în metri va fi o dezamăgire pentru mulți din Occident deși experții spun că Ucraina a recucerit 253 de kilometri pătrați în utimele săptămâni. „Și fiecare mie de metri pe care avansăm, fiecare succes al brigăzi de luptă merită recunoștința noastră”, a declarat Zelenski.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

În satul Storozheve, semnele de război erau imposibil de ignorat, strada principală fusese ștearsă, iar fermele și pajiștile au fost reamenajate de militari. Într-o pajiște, au fost văzuți membrii unei unități de infanterie care învățau cum să tragă cu grenade.

Sursă: The Guardian

„Au minat extrem de mult această zonă, iar asta face ca operațiunile noastre să fie mult mai dificile”, a declarat Oleksii Reznikov.

Printre dărâmături, au fost găsite semne ale vieții de zi cu zi, pe străzile satului și pe malul râului. Un bărbat folosea o plasă pentru a pescui de pe pod, în timp ce barajele de artilerie bubuiau deasupra lui.

Citește și: