• Mark Zuckerberg a obținut certificatul de elev pilot la începutul acestui an, potrivit The Information.
  • Dacă își va obține licența, se va alătura lui Elon Musk, Sam Altman și altor ,,frați” din domeniul tehnologiei în cabina de pilotaj.
  • Zuckerberg s-a apucat, de asemenea, de jiu-jitsu și de lupte MMA, alături de conducerea Meta.

Se pare că luptele de MMA și conducerea Meta nu sunt suficiente pentru a-l ține ocupat pe Mark Zuckerberg – acum vrea să se urce și în cabina de pilotaj, scrie Business Insder.

The Information a relatat sâmbătă că miliardarul și-a obținut certificatul de elev pilot la începutul acestui an, citând înregistrările Administrației Federale a Aviației.

Capacitatea de a pilota un avion l-ar plasa pe Zuckerberg într-un club de elită, care include alți ,,frați” din domeniul tehnologiei, precum Elon Musk, Sam Altman, CEO al OpenAI, și Evan Spiegel, CEO al Snap. Musk a deținut și a pilotat odată avioane, inclusiv un avion de vânătoare, înainte de a decide să nu mai practice acest hobby.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

,,Din păcate, nu mai pilotez”, a declarat Musk în septembrie 2008, în timpul unui interviu pentru The Washington Post. ,,Trebuie să lucrez atunci când zbor și am prea multe gânduri în cap pentru a acorda atenția necesară avionului – pot fi absent uneori, ceea ce este un obicei foarte prost pentru un pilot.”

Zborul nu este singurul hobby extrem pe care Zuckerberg l-a practicat în ultima vreme. Tatăl a trei copii s-a antrenat în jiu-jitsu și în lupte MMA și a povestit că a apelat la mișcare ca la o ,,resetare” pentru corpul său.

Zvonurile legate de abilitățile de jiu-jitsu ale lui Zuckerberg l-au determinat pe Musk să posteze pe Twitter că este ,,pregătit pentru un meci în cușcă” împotriva rivalului său din domeniul tehnologiei, în contextul lansării aplicației Threads.

Potrivit președintelui Ultimate Fighting Championship, Dana White, cei doi sunt ,,foarte serioși” în privința realizării acestui meci.

Cu toate acestea, John Travolta rămâne, probabil, cel mai important pilot celebru. El are licența de peste 40 de ani, potrivit Simple Flying, și este calificat să piloteze nu doar Boeing 707 și 737, ci și 747 Jumbo.

Citește și

Ce reguli de circulație trebuie să respecți pentru a fi în siguranță în trafic

VIDEO. Croazieră de coșmar. Au ajuns în port chiar când avea loc o vânătoare de balene

Wimbledon 2023: Marketa Vondrousova face istorie. Sportiva a învins-o pe Ons Jabeur