• Descrisă drept „locuință de lux” de către compania care o închiriază, o navă destinată să găzduiască 500 de solicitanți de azil a sosit în Marea Britanie.
  • Cu ventilație naturală și conexiune wi-fi peste tot”, barja poate găzdui până la 506 persoane în 222 de dormitoare.
  • Barja a fost remorcată de la fostul său loc de acostare din Italia și a ajuns în portul Falmouth, în Cornwall, în primele ore ale zilei de marți.

Descrisă drept „locuință de lux” de către compania care o închiriază, o navă destinată să găzduiască 500 de solicitanți de azil a sosit în Marea Britanie. Barca a fost remorcată de la fostul său loc de acostare din Italia și a ajuns în portul Falmouth, în Cornwall, în primele ore ale zilei de marți, scrie The Independent.

Pregătită să fie staționată în cele din urmă în Portland, Bibby Stockholm, cu trei etaje, este propusă ca o alternativă la cazarea refugiaților și a solicitanților de azil în hoteluri. Doar „bărbații adulți singuri” vor fi cazați la bord, a confirmat Ministerul de Interne. Operat de Bibby Marine Limited, cu sediul în Liverpool, vasul de 93 de metri lungime va rămâne în Falmouth în timp ce se efectuează lucrări, înainte de a fi mutat la destinația sa finală, Portland, Dorset.

Cu „ventilație naturală și conexiune wi-fi în toată nava”, aceasta poate găzdui până la 506 persoane în 222 de dormitoare. Vasul va „oferi cazare de bază și funcțională, iar la bordul ei vor fi asigurate servicii medicale, facilități de catering și securitate 24/7, pentru a minimiza perturbările pentru comunitățile locale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Bibby Stockholm a fost folosit pentru a reține solicitanții de azil în Olanda în anii 2000, dar a fost scos din uz după ce o investigație sub acoperire a unui ziar olandez a scos la iveală relele tratamente aplicate de ofițerii de penitenciare, violurile comise de migranți și deficiențele de securitate la incendiu.

Se pare că mai mulți migranți cazați pe navele din Olanda au murit, inclusiv un algerian aflat pe Bibby Stockholm în 2008.

Însă primarul din Portland, Peter Roper, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la facilitățile de asistență medicală „de bază” oferite la bord, el declarând în cadrul emisiunii BBC Radio 4 Today că serviciile de sănătate din Portland au „scăzut” deja de-a lungul anilor.

Citește și