• Protestele au loc într-un moment dificil pentru guvern.
  • Germania găzduiește săptămâna viitoare în capitală o reuniune internațională privind clima.
  • Germania va încerca să contribuie la impulsionarea acțiunilor globale de combatere a schimbărilor climatice.

Protestatarii germani pentru climă au declarat vineri a zecea zi consecutivă de grevă, în timp ce s-au pus din nou de străzile Berlinului, scrie The National News. Activiștii din grupul Ultima Generație” au blocat principalele drumuri în timpul orelor de vârf, înainte ca unii dintre ei să fie îndepărtați cu forța de către poliție. Ultimele acțiuni ale grupului au divizat opinia publică din Germania, dar activiștii au promis că vor continua sâmbătă, pentru a 11-a zi consecutivă, rezistența lor civilă.

Protestele au loc într-un moment dificil pentru guvern, care găzduiește săptămâna viitoare în capitală o reuniune internațională privind clima. Germania va încerca să contribuie la impulsionarea acțiunilor globale de combatere a schimbărilor climatice, chiar dacă este acuzată de activiști că nu face prea multe la nivel național.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului, Christiane Hoffmann, a declarat că Germania împărtășește în mod fundamental obiectivele” de reducere drastică a emisiilor de carbon pentru a combate schimbările climatice. Credem doar că drumul urmat de acești activiști este un mod greșit de a atrage atenția asupra lor”, a spus ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Activiștii au respins o campanie a opoziției conservatoare din Germania de a introduce pedepse cu închisoarea mai dure, între trei luni și cinci ani, pentru activități perturbatoare. Deputații au respins joi demersul opoziției de centru-dreapta, membrii coaliției cancelarului Olaf Scholz afirmând că legile actuale sunt suficiente. Majoritatea activiștilor aduși în instanță au primit amenzi, deși unii au primit pedepse scurte cu închisoarea.

Strategia de a ne închide în celule de poliție a eșuat în mod clar”, a declarat Raphael Thelen, un purtător de cuvânt al organizației Last Generation. Astăzi stau din nou în stradă și blochez traficul, pentru că catastrofa climatică a început de mult.”

Între timp, activiștii de la Extinction Rebellion au organizat vineri un protest în fața Parlamentului danez din Copenhaga. Scopul lor a fost de a face presiuni asupra guvernului pentru a se supune cererilor noastre simple pentru mai multă natură protejată și mai puțină agricultură industrială în Danemarca”, au precizat demonstranții într-un comunicat.

Citește și