• O a patra noapte de revolte a avut loc în Franța.
  • Gérald Darmanin, ministrul de interne, a declarat că noaptea de vineri a fost mult mai calmă decât joi.
  • Revoltele din Franța s-au extins în Belgia, fiind raportate zeci de arestări.

UPDATE ORA 15

Regiunea Ile de France pune pe masa 20 de milioane de euro pentru a reconstrui tot ce s-a distrus.

„Regiunea va pune pe masă 20 de milioane de euro pentru a reconstrui imediat ceea ce a fost distrus”, spune Președinta LR a Consiliului Regional Île-de-France, Valérie Pécresse.

UPDATE ORA 13

1311 de persoane au fost arestate

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

UPDATE ORA 10. Cel puțin 994 de persoane au fost arestate

ȘTIREA INIȚIALĂ

O a patra noapte de revolte a avut loc în Franța. Gérald Darmanin, ministrul de interne, a declarat că noaptea aceasta a fost mult mai calmă decât joi, în ciuda faptului că au avut loc cel puțin 471 de arestări, scrie BBC.

Ministrul de interne a declarat anterior că guvernul a mobilizat 45.000 de polițiști peste noapte pentru a reprima orice alte tulburări. Cu toate acestea, există rapoarte despre haosul generalizat în orașele din Franța, cu clădiri și vehicule incendiate și magazine jefuite.

De asemenea, guvernul a cerut autorităților regionale să închidă serviciile de transport pe timpul nopții în toată țara.

Kylian Mbappe a declarat că „violența nu rezolvă nimic” și a cerut ca aceasta să fie înlocuită de „doliu, dialog și reconstrucție”.

Revoltele din Franța s-au extins în Belgia, fiind raportate zeci de arestări, iar presa franceză a anunțat că 100 de persoane au fost arestate la Bruxelles.

Revoltele au început marți, după ce poliția a împușcat mortal un băiat de origine algeriană în vârstă de 17 ani, pe nume Nahel M.

Ofițerul care l-a împușcat pe Nahel și-a cerut scuze familiei, dar moartea adolescentului a reaprins nemulțumirile legate de poliție și de profilarea rasială în suburbiile Franței.

Citește și: