• Regele Charles le-a vorbit pacienților despre „șocul” de a afla un diagnostic de cancer – în timp ce a revenit la angajamentele publice.
  • A existat, de asemenea, o discuție despre tratamentele moderne care le permit oamenilor să își continue viața.
  • În ceea ce privește starea de sănătate a Regelui, Directorul Executiv al spitalului a declarat că Regele a avut multă „energie” în timpul vizitei la spital.

Regele Charles le-a vorbit pacienților despre „șocul” de a afla un diagnostic de cancer – în timp ce a revenit la angajamentele publice cu o vizită la spital, conform BBC.

Regele a fost întrebat de un pacient cum se simte în timp ce el însuși a urmat un tratament împotriva cancerului: „Sunt bine, mulțumesc. Nu prea rău”, a răspuns Regele. Arătând relaxat și zâmbitor, Regele a vizitat un centru specializat în cancer din centrul Londrei împreună cu Regina Camilla. Aceasta a fost prima sa apariție publică importantă de la diagnosticarea cancerului.

Regelui, care a devenit noul patron al Cancer Research UK, i s-a arătat o parte din tehnologia medicală inovatoare de la Macmillan Cancer Centre din cadrul University College London Hospital. Dar a existat și un „sentiment de experiență umană comună” atunci când a stat de vorbă cu pacienții despre tratamentul pe care îl primeau – simpatizând cu faptul că și el a avut propriul „tratament în această după-amiază”.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

„Întotdeauna este un șoc, nu-i așa, atunci când ți se spune”, a fost de acord Regele, în timp ce vorbea cu Lesley Woodbridge, 63 de ani, din Houghton Regis, Bedfordshire. Soțul ei, Roger, a vorbit cu Regina Camilla despre impactul asupra lor. „Am întrebat-o: Cum te simți? Ea a spus că este atât de dificil și amândoi am fost de acord”, a spus domnul Woodbridge.

A existat, de asemenea, o discuție despre tratamentele moderne care le permit oamenilor să își continue viața, un pacient spunându-i Regelui că prin tratamentele moderne continuă să lucreze la locul de muncă de la Royal Opera House.

Vizita a fost menită să sensibilizeze publicul cu privire la importanța diagnosticării timpurii a cancerului și urmează deciziei Regelui de a face publice propriile probleme de sănătate, în speranța că îi va încuraja și pe alții să se prezinte la controale.

În ceea ce privește starea de sănătate a Regelui, Directorul Executiv al spitalului, David Probert, a declarat că Regele a avut multă „energie” în timpul vizitei la spital.

Regele a intrat în interiorul spitalului, în aplauzele puternice ale personalului și ale pacienților care așteptau înăuntru. Părea să se simtă bine și s-a grăbit să asculte poveștile oamenilor care au sosit pentru propriul tratament împotriva cancerului. Printre aceștia s-a numărat și Ellis Edwards, în vârstă de 11 ani, care primește radioterapie și care a primit un cadou special constând în trei cărți de la Regina Camilla – plus o monedă mare de ciocolată.

Prima vizită din acest an vine după ce săptămâna trecută, o declarație a Palatului Buckingham a dezvăluit un mesaj mai pozitiv despre starea sa de sănătate. În afară de o slujbă religioasă de Paște, Regele a stat departe de evenimentele publice de când a început tratamentul pentru o formă nespecificată de cancer. Dar medicii Regelui s-au declarat „foarte încurajați de progresele înregistrate până în prezent”.

Tratamentul Regelui împotriva cancerului continuă și nu a fost anunțată până acum nicio dată pentru finalizarea acestuia. Cu toate acestea, se așteaptă ca el să fie suficient de bine pentru a găzdui o vizită de stat a Împăratului și a Împărătesei Japoniei la sfârșitul lunii iunie, care face parte din rolul său de șef de stat.

Cu toate acestea, rămâne incert dacă Regele va putea participa la unele dintre evenimentele regale cheie care vor avea loc în săptămânile următoare, inclusiv Trooping the Colour, petrecerile din grădină și comemorarea Zilei Z.

Deciziile cu privire la posibilitatea de a participa vor fi luate în funcție de sfatul medicului, dar este posibil ca programul de vară al Regelui să fie redus sau adaptat, în timp ce își continuă recuperarea.

Citește și