• Testul reprezintă o soluție mai eficientă și un avans semnificativ în combaterea cancerului la nivel mondial.
  • Înainte ca această abordare să fie adoptată la scară largă, sunt necesare încă multe teste pentru a evalua eficacitatea și impactul său pe termen lung.
  • Cercetătorii din Shanghai afirmă că metoda ar putea fi practică și precisă chiar și atunci când este utilizată de personalul medical local în medii clinice cu resurse limitate.

Oamenii de știință din Shanghai au creat un test de sânge accesibil pentru a detecta cancerul din timp. El reprezintă o soluție mai eficientă și un avans semnificativ în combaterea cancerului la nivel mondial, abordând accesul la îngrijire medicală în comunitățile defavorizate.

Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge simplu și accesibil pentru a ajuta la depistarea cancerului, ceea ce înseamnă o mișcare importantă pentru prevenirea bolilor. Acest test poate detecta mai multe tipuri de cancer în câteva minute și ar putea reduce ratele de diagnostic ratate pentru cancerele colorectale, gastrice și pancreatice.

Cercetătorii din Shanghai afirmă că metoda ar putea fi practică și precisă chiar și atunci când este utilizată de personalul medical local în medii clinice cu resurse limitate. Deși țările cu venituri mici și medii reprezintă aproximativ 70% din decesele cauzate de cancer la nivel mondial, disponibilitatea facilităților de diagnosticare este redusă în aceste regiuni. Sub 30% din aceste țări dispun de facilități de diagnosticare adecvate, ceea ce duce la rate ridicate de boli nediagnosticate.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cum funcționează testul

Testul folosește pete uscate de ser, care pot fi transportate la facilități centrale pentru analiză, reducând necesitatea unor instalații specializate și fără a suprasolicita pacienții. Cu toate astea, înainte ca această abordare să fie adoptată la scară largă, sunt necesare încă multe teste pentru a evalua eficacitatea și impactul său pe termen lung. Implementarea acestor teste în practică trebuie să fie legată de creșterea capacității de tratament, pentru a evita o creștere a suferinței psihologice și economice asupra pacienților care ar putea avea nevoie de îngrijire și tratament adecvat.

Citește și