• Tânărul de 17 ani se afla în suburbia pariziană Nanterre când a fost împușcat de un ofițer.
  • Băiatul nu a oprit pentru un control în trafic, au declarat procurorii.
  • Ofițerul care l-a împușcat pe adolescent a fost reținut sub acuzația de omucidere.

Un ofițer de poliție din Paris a împușcat mortal un adolescent care nu a oprit în timpul unui control în trafic, declanșând proteste în suburbie, potrivit unor rapoarte, relatează The Independent. Tânărul de 17 ani se afla în suburbia pariziană Nanterre când a fost împușcat de un ofițer după ce nu a oprit pentru un control în trafic, au declarat procurorii.

Presa locală a relatat că serviciile de urgență au încercat să îl resusciteze la fața locului, dar acesta a murit la scurt timp după aceea. Le Monde a relatat că o înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare arată cum doi polițiști încearcă să oprească un vehicul, iar unul dintre ei trage cu arma de foc asupra adolescentului atunci când acesta nu a reușit să oprească mașina.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Reacția lui Mbappé

Mă doare sufletul pentru Franța mea. O situație inacceptabilă. Gândurile mele sunt alături de familia și prietenii lui Naël, acest îngeraș care a plecat mult prea devreme, a scris Mbappé pe contul său de Twitter.

Polițistul, reținut pentru omucidere

Mașina s-a prăbușit după ce s-a deplasat câțiva metri. Ofițerul care l-a împușcat pe adolescent a fost reținut sub acuzația de omucidere, iar cincisprezece persoane au fost arestate de autorități după protestele din timpul nopții.

Demonstranții furioși au incendiat o mașină, au distrus stații de autobuz și ar fi aruncat cu petarde spre ofițerii de poliție. Autoritățile au recurs la gaze lacrimogene și grenade de dispersie, potrivit rapoartelor. Locuitorii din suburbie au ajuns, de asemenea, la sediul poliției pentru a-și înregistra protestul împotriva polițistului care a greșit.

Clipurile video de pe rețelele de socializare au arătat proteste izbucnite în Paris – la 11 km de suburbia Nanterre. Postul de televiziune francez BFMTV l-a citat pe șeful poliției din Paris, Laurent Nunez, care a declarat că acțiunile ofițerului ridică semne de întrebare”.

Yassine Bouzrou, avocatul familiei adolescentului, a declarat că înregistrarea video arată clar că un polițist a ucis un tânăr cu sânge rece”. Jennifer Cambla, o altă avocată care reprezintă familia tânărului de 17 ani, a calificat moartea drept o execuție”.

Citește și: