• Conform sistemului de vârstă cel mai frecvent utilizat de ei, oamenii au un an la naștere și se adaugă un an la fiecare 1 ianuarie, nu la ziua lor de naștere reală.
  • Începând de miercuri, standardul internațional va fi aplicat de acum înainte în toate domeniile judiciare și administrative.
  • Guvernul a declarat că speră ca această schimbare să atenueze confuzia.

Sud-coreenii au devenit miercuri cu un an sau doi mai tineri deoarece guvernul a înlocuit metoda tradițională de numărare a vârstei cu standardul internațional. Conform sistemului de vârstă cel mai frecvent utilizat în viața sud-coreenilor, se consideră că oamenii au un an la naștere și se adaugă un an la fiecare 1 ianuarie, nu la ziua lor de naștere reală, scrie Al Jazeera.

Țara folosește, de asemenea, norma internațională de a calcula de la zero la naștere și de a adăuga un an la fiecare zi de naștere pentru documentele medicale și juridice. Începând de miercuri, standardul internațional va fi aplicat de acum înainte în toate domeniile judiciare și administrative, potrivit agenției de știri Yonhap.

Urma să împlinesc 30 de ani anul viitor conform sistemului tradițional coreean de vârstă, dar acum mai am ceva timp câștigat și îmi place”, a declarat Choi Hyun-ji, un funcționar în vârstă de 27 de ani din Seul, pentru agenția de presă Reuters.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Este pur și simplu grozav să simt că întineresc”, a adăugat Choi. Guvernul a declarat că speră ca această schimbare să atenueze confuzia, citând, de exemplu, problema coreenilor mai în vârstă care pot crede că sunt eligibili pentru pensii și beneficii de călătorie gratuită cu mai mulți ani înainte de a fi eligibili din punct de vedere legal.

Ne așteptăm ca disputele legale, plângerile și confuzia socială care au fost cauzate de modul de calcul al vârstei să fie mult reduse”, a declarat luni, în cadrul unei ședințe de informare, ministrul Legislației guvernamentale, Lee Wan-kyu.

Cum este calculată vârsta în Coreea de Sud

Unele domenii cheie, inclusiv anul școlar, eligibilitatea pentru serviciul militar obligatoriu și vârsta legală pentru consumul de alcool, sunt determinate de un alt sistem de vârstă separat – cunoscut sub numele de vârsta anului” – și acest sistem va rămâne în vigoare deocamdată, a declarat Lee.

Acest lucru înseamnă că, de exemplu, toți cei născuți în 2004 – indiferent dacă sunt născuți în ianuarie sau în decembrie – sunt eligibili pentru a începe procesul de înrolare în armată începând cu 1 ianuarie 2023, deoarece se consideră că toți au împlinit vârsta minimă necesară de 19 ani din punct de vedere legal.

Guvernul ar putea lua în considerare revizuirea utilizării vârstei anului” pentru astfel de domenii, în funcție de modul în care decurg schimbările actuale, a spus Lee. Coreea de Sud a adoptat legi pentru a elimina metoda tradițională de numărare a vârstei și a adopta în totalitate standardul internațional în decembrie anul trecut.

Potrivit unui sondaj guvernamental realizat în septembrie 2022, 86% dintre sud-coreeni au declarat că vor folosi vârsta internațională în viața de zi cu zi atunci când noile legi vor intra în vigoare. Practica de numărare a vârstei pentru a include timpul petrecut în pântecele mamei a fost cândva tradițională în alte părți ale Asiei de Est, inclusiv în China și Japonia.

Citește și: