• Marea Britanie şi Franţa au semnat luni un acord în valoare de 72,2 milioane de euro pentru a intensifica eforturile de a împiedica migranţii ilegali să facă călătorii periculoase peste Canalul Mânecii.
  • Până în prezent, în acest an, peste 40.000 de persoane au traversat Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici, faţă de 28.526 anul trecut.
  • Guvernul britanic a declarat că acordul multianual va duce la o creştere cu 40% a numărului de ofiţeri finanţaţi de Regatul Unit care vor patrula pe plajele franceze în următoarele luni.

Marea Britanie şi Franţa au semnat luni un acord în valoare de 72,2 milioane de euro pentru a intensifica eforturile de a împiedica migranţii ilegali să facă călătorii periculoase peste Canalul Mânecii, pe parcursul anului viitor.

Până în prezent, în acest an, peste 40.000 de persoane au traversat Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici, faţă de 28.526 anul trecut, ceea ce a pus presiune pe noul premier britanic Rishi Sunak şi pe ministrul de interne Suella Braverman să facă mai mult pentru a opri acest flux.

Este în interesul ambelor guverne britanic şi francez să colaboreze pentru a rezolva această problemă complexă” , a declarat Braverman într-un comunicat, după ce s-a întâlnit cu ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, luni dimineaţă, la Paris.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Ambele părţi se pot retrage din tratat, iar asta ar însemna o revenire la graniţele tradiţionale

Nu există soluţii rapide, dar acest nou aranjament va însemna că putem creşte semnificativ numărul jandarmilor francezi care patrulează pe plajele din nordul Franţei şi ne vom asigura că ofiţerii britanici şi francezi lucrează mână în mână pentru a-i opri pe traficanţii de persoane” .

Guvernul britanic a declarat că acordul multianual va duce la o creştere cu 40% a numărului de ofiţeri finanţaţi de Regatul Unit care vor patrula pe plajele franceze în următoarele luni, potrivit Reuters.

Ofiţerii britanici vor fi, de asemenea, încorporaţi pentru prima dată în camerele de control conduse de francezi şi vor fi prezenţi pe teren cu omologii lor pentru a îmbunătăţi coordonarea şi schimbul de informaţii.

Acordul va consolida securitatea în porturi prin finanţarea investiţiilor în tehnologie de supraveghere, drone, echipe de câini de detecţie, CCTV şi elicoptere pentru a ajuta la detectarea şi prevenirea trecerilor, precum şi prin sprijinirea centrelor de primire şi de îndepărtare din Franţa pentru migranţii ale căror călătorii spre Regatul Unit sunt împiedicate.