• FSB aplică măsuri drastice împotriva utilizării de către oficialii de stat, după ce a afirmat că a descoperit o operațiune de spionaj folosind dispozitive Apple.
  • Ministerul dezvoltării digitale, precum și Rostec au declarat că vor urma acest exemplu sau au introdus deja interdicții.
  • Autoritățile ruse au interzis ca mii de funcționari și angajați ai statului să folosească iPhone-uri și alte produse Apple.

FSB aplică măsuri drastice împotriva utilizării de către oficialii de stat, după ce a afirmat că a descoperit o operațiune de spionaj folosind dispozitive Apple.

Autoritățile ruse au interzis ca mii de funcționari și angajați ai statului să folosească iPhone-uri și alte produse Apple, în contextul intensificării represiunii împotriva companiei americane de tehnologie din cauza preocupărilor legate de „spionaj”, scrie Finacial Times.

Ministerul Comerțului a declarat că, începând de luni, va interzice utilizarea iPhone-urilor în „scopuri profesionale”. Ministerul dezvoltării digitale, precum și Rostec, compania de stat care se află sub sancțiunea Occidentului pentru că a furnizat mașinăria de război a Rusiei în Ucraina, au declarat că vor urma acest exemplu sau au introdus deja interdicții.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Oficiali de securitate din ministere – este vorba de angajați FSB care ocupă poziții civile, cum ar fi viceminiștrii – au anunțat că iPhone-urile nu mai sunt considerate sigure și că trebuie căutate alternative”, spune o persoană apropiată de o agenție guvernamentală care a interzis produsele Apple.

Citește și: