FSB susține că a descoperit o rețea de spionaj cu device-uri Apple. Oficialii ruși trebuie să predea telefoanele

FSB aplică măsuri drastice împotriva utilizării de către oficialii de stat, după ce a afirmat că a descoperit o operațiune de spionaj folosind dispozitive Apple.

Autoritățile ruse au interzis ca mii de funcționari și angajați ai statului să folosească iPhone-uri și alte produse Apple, în contextul intensificării represiunii împotriva companiei americane de tehnologie din cauza preocupărilor legate de „spionaj”, scrie Finacial Times.

Ministerul Comerțului a declarat că, începând de luni, va interzice utilizarea iPhone-urilor în „scopuri profesionale”. Ministerul dezvoltării digitale, precum și Rostec, compania de stat care se află sub sancțiunea Occidentului pentru că a furnizat mașinăria de război a Rusiei în Ucraina, au declarat că vor urma acest exemplu sau au introdus deja interdicții.

„Oficiali de securitate din ministere – este vorba de angajați FSB care ocupă poziții civile, cum ar fi viceminiștrii – au anunțat că iPhone-urile nu mai sunt considerate sigure și că trebuie căutate alternative”, spune o persoană apropiată de o agenție guvernamentală care a interzis produsele Apple.

Citește și:

Exit mobile version