• Un tânăr a fost pus sub acuzare și arestat vineri la Paris, fiind acuzat că a lansat o bombă fumigenă asupra unuia dintre elicopterele lui Emmanuel Macron pe 27 aprilie.
  • Potrivit Le Parisien, bărbatul care a aruncat fumigena a explicat vineri că a făcut acest lucru pentru a atrage atenția președintelui asupra dezacordului populației cu politicile sale.
  • Avocatul său, Pierre-Henri Baert, a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, el a precizat că va face apel împotriva detenției preventive a clientului său.

Un tânăr este acuzat că a aruncat cu o bombă fumigenă asupra unuia dintre elicopterele lui Emmanuel Macron pe 27 aprilie, în timpul unei vizite în regiunea Doubs pentru a aduce un omagiu lui Toussaint Louverture, sclavul eliberat care a devenit general. Potrivit informațiilor dezvăluite de Le Parisien, tânărul tâmplar a fost anchetat pentru această infracțiune și reținut vineri la Paris.

Parchetul militar din Paris a deschis o anchetă preliminară a doua zi după incident pentru ,,punerea în pericol a vieții altora” și ,,tentativă de distrugere sau deteriorare de bunuri susceptibile de a aduce atingere intereselor fundamentale ale națiunii” .

Pe fondul reformei pensiilor

Vineri, un judecător l-a acuzat pe suspect de ,,tentativă de distrugere sau deteriorare a proprietății printr-un mijloc periculos pentru persoane, comisă în virtutea funcției de funcționar public a utilizatorului”.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în conformitate cu instrucțiunile procurorului. Contactat, avocatul său, Pierre-Henri Baert, a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, el a precizat că va face apel împotriva arestului preventiv al clientului său.

Aceasta a fost cea de-a patra vizită a președintelui în Franța de la adoptarea reformei pensiilor, care a provocat ample proteste.

Potrivit Le Parisien, bărbatul care a aruncat fumigena a explicat vineri că a făcut acest lucru pentru a atrage atenția președintelui asupra dezacordului populației cu politicile sale.

Citește și

Cum a furat iar spectacolul prințul Louis la prima paradă oficială Trooping the Colour a regelui Charles al III-lea de când a devenit monarh

O familie a găsit 800.000 de monede în subsolul casei. Cuplul spera să găsească o monedă care valorează un milion de dolari

Despre ce vorbesc doi dintre cei mai bogați oameni din lume atunci când se întâlnesc?