• În vârstă de 34 de ani, fostul ministru al Educaţiei va trebui să încerce să dea un nou suflu celui de-al doilea mandat de cinci ani al lui Emmanuel Macron.
  • La 34 de ani, Gabriel Attal este cel mai tânăr prim-ministru postbelic al Franţei.
  • Attal este primul prim-ministru francez despre care se cunoaşte public că este homosexual.

Attal este primul prim-ministru francez despre care se cunoaşte public că este homosexual. În 2018, Attal avea o relaţie cu Stephane Sejourne, fost consilier politic al lui Macron, scrie CNN.

În vârstă de 34 de ani, fostul ministru al Educaţiei va trebui să încerce să dea un nou suflu celui de-al doilea mandat de cinci ani al lui Emmanuel Macron.

Alegerea lui Emmanuel Macron de a-l numi la Matignon se înscrie în dorinţa de „rearmare civică” menţionată în timpul discursului din 31 decembrie. Prin alegerea celei mai populare figuri din guvernul său, Emmanuel Macron pune pe orbită şi un potenţial succesor care să preia ştafeta în 2027.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Cine este Attal?

La 34 de ani, Gabriel Attal este cel mai tânăr prim-ministru postbelic al Franţei, un record deţinut anterior de stânga Laurent Fabius, care avea 37 de ani când a fost numit prim-ministru de Francois Mitterrand în 1984.

Attal este primul prim-ministru francez despre care se cunoaşte public că este homosexual. În 2018, Attal avea o relaţie cu Stephane Sejourne, fost consilier politic al lui Macron. Attal s-a înscris în Partidul Socialist când avea 17 ani. A devenit un nume cunoscut în politica franceză după ce a fost numit purtător de cuvânt al guvernului în timpul pandemiei.

Ulterior, va fi numit ministru junior în cadrul Ministerului de Finanţe şi apoi ministru al Educaţiei în 2023, făcându-şi un nume ca fiind unul dintre cei mai inteligenţi miniştri ai cabinetului Macron şi un bun comunicator.

Citește și