• Mick Ryan, general-maior în retragere în armata australiană, a declarat că revolta lui Prigojin va avea impact pe termen scurt, mediu și lung” asupra războiului din Ucraina.
  • Autoritatea lui Putin a fost contestată în mod deschis și nu a ieșit foarte bine”, a spus Ryan.
  • Prigojin a fost exilat în Belarus după ce a organizat lovitura de stat.

Deși Evgheni Prigojin nu a preluat controlul în tentativa sa de revoltă împotriva armatei ruse, revolta care subminează puterea lui Vladimir Putin ar putea însemna începutul sfârșitului pentru liderul rus.

Mick Ryan, general-maior în retragere în armata australiană și membru al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat pentru Insider că revolta lui Prigojin va avea impact pe termen scurt, mediu și lung” asupra războiului din Ucraina, precum și asupra stabilității Rusiei în viitor.

Autoritatea lui Putin a fost contestată în mod deschis și nu a ieșit foarte bine”, a spus Ryan, sugerând că scăderea încrederii în liderul rus ar putea scădea moralul trupelor rusești invadatoare și ar putea fi folosită de ucraineni pentru a exploata slăbiciunile interne apărute din cauza luptelor interne.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

În timp ce următorii pași ai lui Putin rămân necunoscuți, a spus Ryan, undeva, când ne uităm la căderea lui Putin, undeva, când ne uităm la căderea lui Putin, aici a început totul”, reluând analiza politologului Mark Galeotti, care a scris într-un eseu pentru The Times of London că sfârșitul jocului pentru Putin a început.

Poate că Putin vorbește dur acum, dar eșecul său de a acționa în timp util pentru a-l controla pe Prigozhin (sau de a-i înlătura pe Șoigu și Gerasimov) a fost cel care a dus la această criză”, a scris Galeotti. Putin pare a avea șanse să dezamorseze sau să învingă această provocare specifică, dar va încasa totuși ceea ce pe termen lung se poate dovedi a fi o rană mortală.”

Prigojin, în ciuda faptului că a fost exilat în Belarus după ce a organizat lovitura de stat, probabil că nici el nu mai are mult timp pentru această lume, a adăugat Ryan. Putin este un individ destul de răzbunător. Părerea mea este că Prigojin probabil nu ar trebui să rezerve cazare într-un azil de bătrâni, știți”, a declarat Ryan pentru Insider. Cred că zilele sale – în funcție de probabilități – sunt probabil limitate”.

Citește și