• Germania a închis frontierele cu Slovacia, Cehia și regiunea Tirol din Austria.
  • Au acces în Germania muncitorii transfrontalieri, cetățenii germani și rezidenții.
  • Stella Kyriakides spune că frontierele închise nu vor opri virusul.
  • Germania vrea să închidă și granița cu regiunea Moselle, din Franța.

45.000 de muncitori din Europa sunt afectaţi de restricţiile de la frontiera Germaniei cu Austria şi Cehia. Și șoferii din Slovacia sunt nemulțumiți de înăsprirea restricțiilor. Nu pot trece în Germania dacă nu au un test negativ recent.

În rest, prin punctele de frontieră cu regiunea Tirol din Austria, Cehia și Slovacia, nu trec decât cetățenii germani și rezidenții. Nici trenurile internaționale nu mai circulă.

Dacă nu am lua mutațiile virusului în serios, am avea consecințe importante. Peste asta vin și îngrijările legate de faptul că nu știm ce vor face partenerii cehi cu managementul coronavirusului”, a declarat Markus Soeder, guvernatorul Bavariei.

Recomandări

CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI
RECORD MONDIAL LA HAKA
STOP THE WAR!
NINGE LA BÂLEA LAC

Germania vrea mai multe doze de vaccin

Parlamentul ceh a votat pentru anularea restricțiilor, dar guvernul a reușit să prelungească starea de urgență, pentru două săptămâni. Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, spune că virusul nu poate fi oprit prin închiderea graniţelor. Dar germanii se gândesc să impună restricţii şi la frontiera cu Franţa. Şi cer Uniunii Europene mai multe doze de vaccin.

Cred că avem nevoie de ajutor de la Bruxelles, mai ales în privirea vaccinării, a provizionării cu vaccin, a aprobării, mai e multă muncă de făcut”, a mai spus guvernatorul Bavariei.