• Elisabetta Piccolotti a scris pe Facebook că Meloni ar trebui să respingă titlul deoarece este doar o afirmare a superiorității masculine.
  • „În acest moment, domnule prim-ministru, vă rog să clarificați: ești femeie, ești bărbat sau ești nebinar?”, a scris Piccolotti.
  • Articolul scris de Mario Sechi, șeful biroului de la Roma al ziarului, spunea că Meloni a câștigat „războiul sexelor” în Italia.

Prima femeie prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a fost desemnată „omul anului” de Libero Quotidiano, un cotidian de extremă dreaptă publicat la Milano, care a declanșat o bătălie sexuală pe care ziarul a spus că Giorgia a câștigat-o în 2023. Epitetul nu a mers bine, cu activiști pentru drepturile femeilor și mai multe femei politicieni care au văzut termenul ca pe o afirmare a superiorității masculine, scrie The Telegrapah.

O deputată din Alleanza Verdi e Sinistra (Alianța Verzilor și Stângii) Elisabetta Piccolotti a scris pe Facebook că Meloni ar trebui să respingă titlul deoarece este doar o afirmare a superiorității masculine. „În acest moment, domnule prim-ministru, vă rog să clarificați: ești femeie, ești bărbat sau ești nebinar?”, Piccolotti a scris pe Facebook, a informat The Telegraph.

Articolul scris de Mario Sechi, șeful biroului de la Roma al ziarului, spunea că Meloni a câștigat „războiul sexelor” în Italia și nu numai că „a spart tavanul de sticlă, dar l-a dizolvat”. „În diversitatea excesivă, am inversat genul. În vremuri de război, am ales pe cineva care a demonstrat că știe să lupte”, se spune în articol. Mario Sechi a condus echipa de relații publice a lui Meloni între martie și septembrie 2023, înainte de a se alătura cotidianului. Premierul s-a confruntat cu două războaie, multiple geopolitice. șocuri, o Europă în schimbare și o ordine mondială în curs de reinventare, se spune.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și