• Bloody Mary este un cocktail vâscos, plin de legume și vodcă.
  • 1 ianuarie este Ziua Națională Bloody Mary.
  • Teoria populară plasează locul de naștere al lui Bloody Mary la Paris, în 1921.

1 ianuarie este de obicei una dintre cele mai aglomerate zile ale anului la Hi-Lo Diner, un restaurant american cu tradiție din 1957, aflat la șoseaua către orașul Minneapolis. Patronii se adună la bar și comandă din meniul cu preparate clasice americane, inclusiv din meniul de bază al brunch-ului: Hi-Lo Bloody, care vine cu o bere Miller High Life de 7 uncii.

Bloody Mary, un cocktail vâscos, plin de legume și vodcă, servește adesea drept refugiu pentru cei care speră să domolească rămășițele răsunătoare ale exceselor din ajunul precedent. „Se asociază cu o proprietate reparatoare”, a declarat Brian Bartels, restaurator, barman de lungă durată și autor al cărții „The Bloody Mary: The Lore and Legend of a Cocktail Classic”, într-un interviu acordat CNN.

1 ianuarie este Ziua Națională Bloody Mary. Luni dimineață, cocktailuri vor curge din belșug la Hi-Lo Diner și în alte locuri de mic dejun și brunch din Statele Unite. După-amiaza, preparatele purpurii vor fi puține. Asta pentru că Bloody Mary vine și cu o regulă tacită: este de obicei restricționat la orele de mic dejun și brunch.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De unde provine Bloody Mary?

Teoria populară plasează locul de naștere al lui Bloody Mary la Paris, în 1921, unde Fernand „Pete” Petiot, barman la Harry’s New York Bar (pe atunci cunoscut sub numele de The New York Bar), a fost creditat cu crearea unui cocktail alcoolic din suc de roșii condimentat cu sare și piper și câteva picături de sos Worcestershire.

O altă teorie a fost că actorul George Jessel, cunoscut sub numele de „Toastmaster General al Statelor Unite” pentru că era frecvent maestru de ceremonii, a creat băutura în 1927, în Palm Beach, Florida, după ce un meci de softball s-a transformat într-o beție care a durat toată noaptea și ziua următoare, potrivit unui istoric al Bloody Mary publicat în Difford’s Guide de către proprietarul Dead Rabbit din New York, Jack McGarry.

Pentru a omorî mirosul de „cartofi putreziți” al sticlei prăfuite de vodcă pe care au găsit-o, Jessel a susținut că a încercat să o acopere folosind sos Worcestershire, suc de roșii și lămâie, potrivit lui McGarry, care citează autobiografia lui Jessel „The World I Lived In!”.

„După ce am băut câteva pahare, am început cu toții să ne simțim puțin mai bine”, a scris Jessel, potrivit lui McGarry. „Amestecul părea să elimine fluturii”.

Într-un interviu acordat în 1964 revistei „New Yorker”, Petiot a dat din cap la afirmația lui Jessel privind invenția, dar a spus că propriile sale adaosuri de sare, piper, boia, sos Worcestershire și suc de lămâie l-au transformat într-un cocktail complet.

„Pentru mine, aceasta este cea mai plauzibilă poveste de origine”, a declarat Bartels în cartea sa. „Jessel își asumă meritul pentru combinația de vodcă, sos Worcestershire și suc de roșii, iar Petiot a modernizat-o cu condimente și mirodenii”.

Citește și