• Fantoma de la Operă se retrage definitiv de pe Broadway.
  • Catedrala Notre Dame va avea deschiderea oficială în 2024.
  • Podgoria lui Leonardo da Vinci a fost vândută unui miliardar.

Anul acesta a fost un an de recuperare a timpului pierdut. În urma pandemiei, vizitatorii au inundat cele mai mari orașe europene și parcurile naționale americane ca o formă de „răzbunare a călătoriilor”.

Cu toate acestea, lumea s-a schimbat mult de la debutul pandemiei. Multe afaceri s-au închis, deoarece oamenii au trecut la munca la distanță. Nu toate atracțiile turistice au supraviețuit nevătămate acestei perioade, scrie CNN.

Fie că se închid definitiv sau temporar, iată o listă cu locurile pe care nu le vizita în 2024.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Centrul Pompidou, Paris

Deși muzeul parizian din interior și exterior arată încă șocant de modern, Centrul Pompidou se află în al șaselea deceniu de existență. După Jocurile Olimpice de vară, Pompidou va lua o pauză pentru a fi supus unui program de modernizare de 260 de milioane de euro. „Our Lady of the Pipes” va fi închisă până în 2030. Între timp, muzeul soră a lui Pompidou din Bruxelles este în lucru, cu o dată de deschidere preconizată pentru 2025.

Planul B: Cea mai mare problemă pe care o au iubitorii de artă din Paris este restrângerea opțiunilor. Palais de Tokyo are o colecție extraordinară de artă modernă. Musee de Quai Branly a fost deschis în 2006 cu un sortiment de artă și artefacte din întreaga lume.

Splash Mountain, Orlando, Florida și Anaheim, California

Una dintre cele mai cunoscute atracții Disney a avut ultimele plimbări în 2023: Splash Mountain. Cursa cu bușteni a fost inspirată de filmul Song of the South. Atât Splash Mountains de la Disneyland din California, cât și Disney World din Florida se vor redeschide într-o formă modificată sub numele Tiana’s Bayou Adventure, inspirată de filmul The Princess and the Frog.

Planul B: Redeschiderea Asiei face ca momentul să fie ideal pentru superfanii Disney să viziteze parcurile companiei din Japonia și China. Cel mai mic parc, Disneyland Hong Kong, a dezvăluit în premieră World of Frozen în toamna anului 2023.

Noma, Copenhaga

Cel mai bun restaurant din lume își agață oficial coroana. Noma își va servi ultimii clienți în 2024. Cu toate acestea, nu va dispărea complet. În 2025, Noma se va redeschide.

Planul B: Actualul cel mai bun restaurant din lume este Central, din Lima, un loc cu o gastronomie de excepție.

Fantoma de la Operă, New York City

După 35 de ani și aproape 14.000 de reprezentații, muzicalul iconic Fantoma de la Operă a luat ultimul arc pe scena din New York în 2023. S-a retras cu onoarea de a fi cel mai longeviv spectacol de pe Broadway.

Planul B: Deși Phantom a dispărut în noapte, Broadway este la fel de distractiv ca întotdeauna pentru spectatorii de teatru. obi localnici din New York le vizitează cu plăcere.

Pergamonmuseum, Berlin

Muzeul Pergamon, care găzduiește faimoasa Poartă Ishtar, face parte din complexul Insula Muzeelor din Berlin. Muzeul va fi închis până în 2027 ca parte a unui proiect ambițios de modernizare.

Planul B: Călătorii care doresc să aibă o idee despre Pergamonmuseum pot vizita Das Panorama. Unele piese din muzeu vor fi expuse în timpul lucrărilor de renovare.

Stânca Trunchi de elefant, Taiwan

Acest popular loc de fotografiat din Taiwan s-a prăbușit în mare pe 15 decembrie 2023. Situl de pe coasta de nord-est a insulei era de mult timp în pericol din cauza eroziunii și a fost blocat accesului publicului din 2010.

Planul B: Călătorii dornici să experimenteze frumusețea Taiwanului au o mulțime de opțiuni. Traseul circular al lacului Cuifeng și-a făcut debutul anul trecut.

Park Hyatt, Tokyo

Considerat pe scară largă primul hotel de lux în stil occidental din capitala Japoniei, atunci când a fost deschis în 1994, Park Hyatt a avut o viață plină de farmec. Dar pentru a 30-a sa aniversare, hotelul se va închide în mai 2024 pentru a trece prin ceea ce Hyatt numește o „reînnoire la nivelul întregii proprietăți”.

Planul B: Luați în considerare posibilitatea de a ieși din Tokyo și de a petrece timp explorând restul țării. Două escapade rurale de remarcat sunt Nishiyama Onsen Keiunkan și Treeful.

Notre Dame, Paris

În 2019, lumea a privit cu groază cum Catedrala Notre Dame din Paris a luat foc, iar donațiile au curs rapid pentru a restaura populara icoană.

Președintele francez Emmanuel Macron a susținut inițial o reconstrucție mai modernă a faimoasei biserici, dar tradiționaliștii au învins. Atracția veche de 850 de ani va fi restaurată la aspectul său original. Notre Dame este programată pentru redeschiderea în decembrie 2024.

Planul B: Dincolo de capitală, printre cele mai importante se numără impunătoarea Notre-Dame de la Garde din Marsilia, Catedrala Strasbourg cu tentă roz sau un design mai modern, cum ar fi Colline Notre Dame du Haut a lui Le Corbusier.

Castelul Smithsonian, Washington, DC

Prima clădire care a purtat numele de Smithsonian își ia o pauză pentru o schimbare de look. Clădirea principală a complexului muzeal se va închide în februarie 2023 pentru a finaliza reparațiile și modernizările structurii.

Planul B: Deși Castelul este interzis deocamdată, două mari muzee din Washington DC sunt din nou deschise: Muzeul Național al Aerului și Spațiului și Muzeul Național al Femeilor în Artă.

Podgoria lui Leonardo Da Vinci, Milano

A fost o destinație turistică timp de o jumătate de secol. Un cumpărător miliardar a preluat în proprietate privată rămășițele podgoriei italiene a lui Leonardo Da Vinci.

Planul B: Multe dintre cele mai faimoase opere de artă ale sale sunt încă disponibile

Războiul Stelelor: Crucișătorul galactic, Disney World

În ciuda unei inaugurări spectaculoase și a unei conexiuni cu una dintre cele mai cunoscute piese de proprietate intelectuală din lume, Galactic Cruiser cu tema Star Wars de la Walt Disney World s-a închis în 2023.

Experiența imersivă era un hotel cu servicii complete, dar oferea antrenamente cu săbii laser, întâlniri cu droizi și personaje din filme și băuturi la Oga’s Cantina.

Planul B: Unele locații reale de filmare Star Wars sunt destinații de vacanță excelente. Hotelul Sidi Driss din Tunisia a jucat rolul casei familiei Skywalker de pe Tatooine. Plaja de nisip negru din Reynisfjara, Islanda, a fost planeta Eadu în „Rogue One”.

Citește și