• În fiecare lună, sute de europarlamentari se plimbă între Strasbourg și Bruxelles.
  • Trenul a greșit drumul spre Strasbourg.
  • „Echipa Disneyland”, a scris o europarlamentară olandeză într-o fotografie pe care a postat-o pe X.

Un tren care transporta sute de eurodeputați și funcționari ai Parlamentului European a ajuns luni, pentru scurt timp, la Disneyland, după ce a greșit drumul spre Strasbourg.

În fiecare lună, Parlamentul European închiriază trenuri exclusiv pentru legislatori și funcționari UE pentru a-i duce între cele două sedii ale sale din Bruxelles și Strasbourg, în estul Franței. Este o agitație lunară care este consfințită în tratatele UE și este apărată cu înverșunare de Franța, dar adesea ironizată ca un circ ambulant.

După ce a plecat din stația Bruxelles Midi, trenul a trecut prin aeroportul Charles de Gaulle și s-a îndreptat spre Marne la Vallée Chessy, unde se află Disneyland – provocând o întârziere de 45 de minute.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Echipa Disneyland”, a scris o europarlamentara olandeză într-o fotografie pe care a postat-o pe X, arătând-o în vagonul cafenea al trenului cu un coleg care părea să bea o limonadă. Un altul s-a plâns că nu a putut ieși din tren dar măcar a putut vedea vârful roller coaster-ului Space Mountain în timpul scurtei opriri a trenului. A fost o adevărată nebunie pe rețelele sociale, fiecare deputat luând incidentul mai mult sau mai puțin în râs. „Nu suntem un Parlament Mickey Mouse”, scrie unul, iar un asistent parlamentar a propus ca Parlamentul să adopte sloganul Disney, «Unde visele devin realitate».

Citește și