• În cadrul ultimului discurs de Crăciun, Regele Charles îi laudă pe oamenii ,,altruiști”, care formează o „coloană vertebrală esențială a societății”
  • Încoronarea a fost „un apel către noi toți să avem grijă unii de alții”.
  • A făcut referire, de asemenea, la războaiele din Gaza și Ucraina.

Cu ocazia sărbătorilor, Regele Charles a lăudat munca voluntarilor, numindu-i o „armată altruistă de oameni” care formează o „coloana vertebrală esențială a societății”, scrie The Guardian.

În al doilea său discurs de Crăciun, Regele s-a arătat încântat că sute de voluntari și reprezentanții lor au participat la încoronarea sa în luna Mai, declarând că prezența lor a reprezentat, mai presus de toate, ,,o chemare către noi toți să ne dăruim unii altora dragoste și grijă”.

Încoronarea a fost „un apel către noi toți să avem grijă unii de alții”

În contextul creșterii numărului de persoane fără adăpost și a celor care găzduiesc victime strămutate pe timp de război, cum ar fi ucrainenii, monarhul a adus în discuție o parte din povestea lui Iisus, atunci când „Maria și Iosif au primit adăpost în ceas de seară”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Crăciunul trecut, Regele a vorbit despre ce însemnă traiul pe timp de criză, alături de „marea anxietate” și greutățile cu care multe familii se confruntă în lupta pentru plata facturilor și grija față de semeni.

În noiembrie, a lansat Proiectul ,,Coronation Food”, care va distribui alimente, irosite, de altfel, persoanelor afectate de sărăcie.

„Trebuie să ne folosim de modalitățile existente pentru a-i sprijini pe alții mai puțin norocoși decât noi”

Acesta a mai atras atenția asupra faptului că lumea este „îngrozitor de dezbinată” în ceea ce privește obiectivele cheie în materie de climă, care reies din Acordul de la Paris din 2015 și a cerut o „schimbare semnificativă”, în timpul declarației sale de deschidere a Summitul-ui Cop28 privind schimbările climatice.

Stând în fața unui pom de Crăciun care urmează să fie plantat, pentru emisiunea din 25 decembrie, Regele a vorbit despre protejarea planetei ,,de dragul copiilor copiilor noștri”.

,,De-a lungul timpului am fost atât de încântat să văd o conștientizare tot mai mare a modului în care trebuie să protejăm Pământul și natura, ca pe o casă pe care o împărțim cu toții”, a transmis acesta.

A făcut referire, de asemenea, la războaiele din Gaza și Ucraina, spunând: „Într-un moment de conflict din ce în ce mai aprins în întreaga lume, mă rog să putem face tot ce ne stă în putere pentru a ne proteja unii pe alții”.

Discursul a fost rostit în camera centrală a Palatului Buckingham, cu deschidere către balcon. În cursul zilei, Familia Regală a participat la tradiționala slujbă din ziua de Crăciun la moșia Sandringham.

Prințul și prințesa de Wales înaintau de mână cu copiii lor, George, Charlotte și Louis, în timp ce în spatele Regelui și al Reginei erau aproximativ 1.000 de susținătorii care îi așteptau de ore bune. Sarah, Ducesa de York – fosta soție a ducelui de York s-a alăturat în ceea ce părea a fi un spectacol public al întoarcerii ei în inima familiei.

Citește și