• Utilizatorii americani și britanici caută cel mai des atracții turistice din București.
  • Fântânile arteziene, Casa Ceaușescu, Calea Victoriei și piețele de Crăciun sunt în top.
  • După SUA și UK, țara care atrage cei mai mulți turiști străini este Bulgaria.

Turiștii americani și britanici sunt cei mai interesați de atracțiile Bucureștiului, arată un studiu derulat în acest an pe o platformă de promovare a Capitalei României. Fântânile arteziene, Casa Ceaușescu, Calea Victoriei și piețele de Crăciun se află în topul celor peste 5 milioane de accesări din 2023.

În mod surprinzător, după SUA și UK, țara care completează podiumul turiștilor atrași de București este Bulgaria, intrată recent în top.

Cezar Dumitru, vlogger de travel:

,,De regulă, vin la noi majoritatea turiștilor din țările vorbitoare de limbă engleză. Marea Britanie și Statele Unite sunt undeva în top 10. Bulgaria, din păcate, este spre coada listei, deși românii reprezintă sursa numărul 1 pentru turismul bulgăresc. Majoritatea românilor uită să vadă frumusețea țării și a orașelor în care trăiesc. De exemplu brașovenii nu prea vizitează Brașovul, bucureștenii Capitala și așa mai departe. În schimb, după 2020 există un trend crescător în acest sens. Dacă în timpul pandemiei era puțin mai complicat să treacă granița, vrând, nevrând au început să călătorească în România. Așa au descoperit că sunt lucruri frumoase și la noi. Există o tendință bună în ceea ce privește turismul intern si aici nu mă refer doar la partea de litoral. Sper că asta va antrena mai multe investitii în activități, experiențe și în marketing”, a explicat Cezar Dumitru, vlogger de travel.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Citește și: