• Lufthansa a emis avertismente privind grevele ample care vor afecta transportul aerian.
  • Aeroporturile din Frankfurt, München, Hamburg, Berlin și Düsseldorf vor fi afectate de grevele programate.
  • Sectorul transportului în Germania se confruntă cu o serie de greve, având ca rezultat dificultăți pentru călători și navetiști.

Ministerul Afacerilor Externe a emis marţi o atenţionare de călătorie pentru Germania, unde de miercuri până joi este programată o grevă în transportul aerian, conform Mediafax.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că, începând de miercuri, ora 4.00, până în dimineaţa zilei de joi, vor fi organizate greve ale personalului de la sol al companiei de zbor Lufthansa, precum şi al companiilor asociate.

Acestea vor afecta transportul aerian pe aeroporturile din Frankfurt, München, Hamburg, Berlin şi Düsseldorf.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Programul curselor aeriene operate pe aceste aeroporturi va înregistra perturbări.

Germania a fost lovită de o serie de greve de călătorie

Coinciderea negocierilor contractuale în sectorul feroviar, aerian și cel al transportului local au îngreunat deplasarea pentru călătorii și navetiștii din Germania.

Ver.di a chemat joia trecută lucrătorii de securitate de la majoritatea aeroporturilor majore din Germania într-o grevă de o zi, care a determinat anulări de zboruri pe scară largă. Vineri, a organizat o ieșire care a dus la anularea autobuzelor locale, tramvaielor și a metrourilor în mare parte din Germania. Astfel de „greve de avertizare” de câteva ore sau de o zi sunt o tactică comună în negocierile contractelor germane.

Citește și: