• O companie trebuie să-i plătească 105.000 $ despăgubiri unei foste angajate.
  • Femeia a fost concediată pentru că nu s-a pensionat după 65 de ani.
  • Într-un comunicat de presă care prezenta rezultatul procesului de săptămâna trecută, EEOC a declarat că un manager al companiei a întrebat în mod repetat angajata, care nu a fost numită, despre planurile ei de pensionare pe măsură ce se apropia de a 65-a aniversare.

O fostă angajată va primi despăgubiri de 105.000 de dolari după ce compania în care a lucrat aproape 20 de ani a decis să o concedieze pentru că a refuzat să se pensioneze la 65 de ani, scrie Business Insider.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un proces de discriminare depus de agenția federală a afirmat că J&M Industries, Inc., o companie de producție și distribuție din Louisiana, a încălcat legile federale privind discriminarea în funcție de vârstă prin concedierea angajatului.

Legea privind discriminarea în angajare pe criterii de vârstă interzice discriminarea împotriva persoanelor de 40 de ani sau mai mult, pe baza vârstei.

Într-un comunicat de presă care prezenta rezultatul procesului săptămâna trecută, EEOC a declarat că un manager al companiei a întrebat în mod repetat angajata, care nu a fost numită, despre planurile ei de pensionare pe măsură ce se apropia de a 65-a aniversare.

Managerul a întrebat-o direct: „Când te vei pensiona?”, „De ce nu te pensionezi la 65 de ani?” și „Care este motivul pentru care nu te pensionezi?”, a afirmat procesul EEOC.

Atunci când femeia i-a spus companiei că nu are planuri imediate de a se opri din muncă, compania i-a informat că rolul ei ca agent de achiziții este eliminat din cauza incertitudinii economice, a spus agenția federală.

Dar EEOC a dezvăluit că aceeași companie l-a angajat pe un bărbat în vârstă de 39 de ani pentru același rol, pe care pretindea că îl elimina, în decurs de o lună.

Compania a negat că a concediat-o pe femeie din cauza vârstei sale, spunând că înlocuitorul în vârstă de 39 de ani avea „responsabilități mai largi și mai semnificative decât ea”.

Compania a spus că toate comentariile făcute despre planurile ei de pensionare au fost fie „comentarii izolate”, fie au fost legate de planificarea succesiunii, conform Miami Herald.

În cadrul decretului de consimțământ pe trei ani care a soluționat procesul, compania a fost de acord să plătească 105.000 de dolari în salarii restante și daune lichide, să ofere instruire, să revizuiască politicile, să furnizeze rapoarte regulate către EEOC și să posteze un anunț afirmând respectarea legii ADEA.

EEOC a depus procesul în Districtul de Est al Louisianei.

„Această rezoluție servește interesului public”, a declarat Rudy Sustaita, avocatul regional al Biroului de district al EEOC din Houston, într-o declarație.

„Oferă consolare fostei angajate și va ajuta la protejarea altora de discriminarea pe criterii de vârstă”, a adăugat el. „Ne bucurăm că EEOC și J&M Industries au reușit să ajungă la această rezoluție.”

J&M Industries nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii din partea Business Insider, care a fost trimisă în afara orelor de funcționare.

Citește și