• Acesta ar fi primul interviu individual al lui Putin cu un jurnalist occidental de când a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei.
  • Kremlinul nu a făcut încă niciun comentariu.
  • Carlson a declarat că a dorit să realizeze interviul deoarece americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați”.

Vizita fostului prezentator Fox News Tucker Carlson la Moscova a fost aproape constant mediatizată de presa de stat din Rusia, pe fondul speculațiilor că acesta ar putea să îi ia un interviu președintelui Vladimir Putin, scrie BBC.

De asemenea, rețelele de socializare au fost inundate de imagini cu el vizitând locuri din Moscova, fiecare mișcare a acestuia fiind urmărită.

Jurnalistul conservator a fost un apărător declarat al lui Putin. Carlson a fost unul dintre cei mai bine cotați prezentatori de televiziune prin cablu din America – dar a părăsit brusc Fox News anul trecut. Cât timp a lucrat la rețeaua americană, emisiunile sale au stabilit frecvent agenda conservatorilor și, prin extensie, a partidului republican.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

În vârstă de 54 de ani a avut o influență uriașă ca prezentator al unui talk-show politic nocturn între 2016 și 2023 și de atunci a lansat un show pe X, fostul Twitter.

Canalul de știri de ultimă oră Mash de pe Telegram a fost primul care a raportat că jurnalistul a ajuns în capitala rusă, postând o fotografie cu el îmbarcându-se la bordul unui zbor de la Istanbul și o alta în care se pare că a vizitat celebrul Teatru Bolșoi din Moscova pentru a urmări baletul Spartacus.

Există riscuri în a face un astfel de interviu, evident, așa că ne-am gândit la asta timp de mai multe luni”, a declarat Carlson în videoclipul său de anunț. El a continuat spunând că, de când a început războiul din Ucraina, presa occidentală l-a intervievat de multe ori pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski – pe care l-a numit anterior dictator”.

Dar acestea sunt ședințe de încurajare lingușitoare” menite să amplifice cererea lui Zelenski de a implica tot mai mult SUA în război, a insistat Carlson. Asta nu este jurnalism – este propagandă guvernamentală.”

El a continuat spunând că niciun jurnalist occidental nu s-a deranjat să îi ia un interviu” lui Vladimir Putin. Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin, suntem aici pentru că iubim Statele Unite”.

Jurnalistul conservator a fost un apărător declarat al lui Putin. M-a făcut vreodată Putin rasist? M-a amenințat că mă va concedia pentru că nu sunt de acord cu el?”, a spus Carlson în timp ce trupele rusești au început să se adune în masă la granița cu Ucraina. Acestea sunt întrebări corecte, iar răspunsul la toate acestea este: Nu. Vladimir Putin nu a făcut nimic din toate astea”.

Citește și: