• Parlamentul European a adoptat directiva privind siguranța rutieră.
  • România raporta cea mai ridicată rată de decese în 2022.
  • Potrivit noii directive, un cetățean european căruia i-a fost suspendat permisul într-o țară UE nu va mai putea conduce în niciun stat membru.

De astăzi, orice greșeală în trafic se pedepsește în orice țară UE. Parlamentul European a adoptat directiva privind siguranța rutieră. Potrivit acesteia, un cetățean european căruia i-a fost suspendat permisul într-o țară UE nu va mai putea conduce în niciun stat membru.

„Directiva are un singur scop, reducerea tragediilor și a pierderii de vieți omenești pe drumurile publice. Din păcate, în Europa, crește anual cu 3% numărul deceselor cauzate de accidente rutiere, România rămânând pe primul loc, 86 de cazuri la un milion de locuitori. Prin această directivă se stabilește un sistem de cooperare și transportă informația între statul membru unde a fost săvârșită o infracțiune și statul membru care a eliberat permisul de conducere, astfel încât se stabilesc proceduri și obligații concrete pentru toate țările UE”, a explicat Corina Crețu, europarlamentar, la Aleph News.

Printre încălcările prevăzute de directivă se numără: viteza excesivă, conducerea sub influența alcoolului, conducerea sub influența stupefiantelor și cauzarea decesului sau a vătămării corporale grave a unei persoane, ca urmare a oricărei încălcări a normelor de circulație.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și: