• Musk promisese mai întâi că va construi o mașină de 25.000 de dolari în 2020.
  • Elon Musk a trezit de multă vreme apetitul fanilor și investitorilor pentru vehicule electrice la prețuri accesibile.
  • Tesla a trimis „cereri de oferte” sau invitații de licitație pentru modelul „Redwood” furnizorilor anul trecut.

Tesla le-a spus furnizorilor că dorește să înceapă producția unui nou vehicul electric pe piața de masă cu numele de cod „Redwood” la jumătatea anului 2025, potrivit a patru persoane familiarizate cu problema, două dintre ele descriind modelul ca un crossover compact. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a trezit de multă vreme apetitul fanilor și investitorilor pentru vehicule electrice la prețuri accesibile și robotaxie cu conducere autonomă, care se așteaptă să fie fabricate pe platforme de mașini electrice mai ieftine și de generația următoare, scrie The Guardian.

Aceste modele, inclusiv o mașină entry-level de 25.000 de dolari, i-ar permite să concureze cu mașinile mai ieftine pe benzină și cu un număr tot mai mare de vehicule electrice ieftine, cum ar fi cele produse de BYD din China. BYD a depășit Tesla ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume în ultimul trimestru din 2023.

Musk promisese mai întâi că va construi o mașină de 25.000 de dolari în 2020, un plan pe care l-a renunțat ulterior și apoi l-a reînviat. Cea mai ieftină ofertă a lui Tesla, sedanul Model 3, are în prezent un preț de pornire de 38.990 de dolari în Statele Unite. Musk a spus anul trecut că este îngrijorat de impactul ratelor ridicate ale dobânzilor asupra cererii consumatorilor pentru articole cu bilete mari, cum ar fi mașinile.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Tesla a trimis „cereri de oferte” sau invitații de licitație pentru modelul „Redwood” furnizorilor anul trecut și a estimat un volum săptămânal de producție de 10.000 de vehicule, au spus două dintre surse. Producția ar urma să înceapă în iunie 2025, au spus trei dintre surse. Toți au vorbit sub condiția anonimatului, deoarece chestiunea este confidențială.

Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Momentul pentru vehiculele compacte de generația următoare a fost una dintre întrebările cele mai votate de către investitori către Tesla înaintea raportului său trimestrial de rezultate de miercuri după-amiază, când se așteaptă o creștere cu 21% a livrărilor în 2024, cu mult sub nivelul anual pe termen lung. ținta de 50% pe care Musk și-a stabilit-o acum aproximativ trei ani.

Citește și