• Elon Musk vrea încă 12% controlul cu drept de vot al companiei Tesla.
  • Dacă primește aprobarea de la Consiliul de Administrație, Musk va deține 25% din Tesla.
  • În caz contrar, Musk amenință că nu va mai investi în programe de robotică și A.I.

Musk declară război Consiliului de Administrație Tesla. Ceo-ul vrea să dețină controlul și la Tesla. Are nevoie de încă 12 procente din companie ca să aibă în total 25%. Asta îi va asigura controlul cu drept de vot al firmei. Altfel, amenință că taie suportul pentru dezvoltarea programelor de inteligență artificială.

Musk vrea ca Tesla să nu rămână la stadiul unui simplu producător auto. Vrea să facă din firmă o superputere tehnologică. Dar nu poate să facă asta dacă nu deține controlul și nu are putere de decizie în companie. În cazul în care primește cele 12 procente pe care le cere, CEO-ul va ajunge să dețină
un sfert din firma pe care a preluat-o în 2004.


Cum va obține asta?


Amenință membrii din Consiliul de Administrație că oprește efectiv investițiile în dezvoltarea programelor A.I. derulate în industria Tesla. Hai să Îți mai spun ceva. 95% din veniturile companiei în anul 2022 au fost generate de activitatea pe piața auto. În 2 săptămâni, Tesla a pierdut 94 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după ce a redus marja de profit.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Avem un Musk amenințăor, dar să știi că și el e amenințat la rândul lui. Trebuie dea explicații pentru raportul apărut în Wall Street Journal. Așa cum ai citit probabil în presă, Musk a fost acuzat că ar fi consumat droguri. Consumul ilegal de droguri ar fi o încălcare a politicilor federale și ar putea pune în pericol contractele guvernamentale de miliarde de dolari ale SpaceX.

Musk s-ar putea alege cu o amendă de 1.000 de miliarde de dolari. Rămâne de văzut dacă Musk va primi ceea ce își dorește și ce reacție va avea în caz contrar. N-am văzut până acum un Musk looser, așteptăm așadar să vedem un winner.

Citește și