• Florin Cîțu adaugă și rata de pozitivare pe lista condițiilor pentru relaxare
  • Până în prezent, s-au vaccinat aproape 4 milioane de persoane
  • Membrii Guvernului au participat la acțiuni simultane de promovare a vaccinării
  • Dan Barna a făcut voluntariat la un centru drive-thru din Pantelimon

Mai sunt 9 zile până vom scăpa de și mai multe restricții. Guvernul a impus și un target de vaccinări, pentru relaxare: 5 milioane de oameni. Așa că acum face tot ce poate, ca să îi convingă pe oameni să se imunizeze. Vicepremierul Dan Barna a trecut la munca de jos și a împărțit certificate de vaccinare într-un centru drive-through din București.

„Eu sunt foarte optimist că vom ajunge și vom trece de 5 milioane. Este o chestiune de zile, într-o direcție sau alta.”, a declarat Dan Barna.

Ministrul Sănătății a mers la Giurgiu, unde s-au vaccinat 90 de mii de oameni, din 260 de mii, câți locuiesc în județ. Ioana Mihăilă cere ajutor de la medicii de familie.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

„Începem din nou să revenim la medicii de familie și prin Direcțiile de sănătate publică. Acolo este șansa noastră de a ne crește numărul de persoane vaccinate.”, a precizat Ioana Mihăilă.

Nici ținta de 5 milioane de oameni vaccinați nu mai e atât de fixă. Premierul Cîțu spune că e importantă și rata de pozitivare.

„Am văzut acțiunite colegilor mei și arată foarte bine. Până la urmă, ținta ne-o atingem și dacă ne uităm la ce se întâmplă cu rata de pozitivare. Dacă această rată rămâne jos, ne atingem ținta pe care ne-am propus-o.”, a precizat Florin Cîțu.