• Ciolacu și PSD vor să pună presiune pe mediul de afaceri și să aducă peste 40 de taxe.
  • Gaura de la buget este de peste 10 miliarde de euro iar dacă nu se găsește o soluție fiscală, până la finalul anului, s-ar putea dubla, spun analiștii economic.
  • Puterea de cumpărare a scăzut însă multe companii au câștigat și au ajuns la un câștig care a avut o creștere dublă față de cifra de afaceri, și decât inflația.

Guvernul este la un pas de implozie economică. Gaura de la buget este de peste 10 miliarde de euro iar dacă nu se găsește o soluție fiscală, până la finalul anului, ar putea ajunge până la 20 de miliarde de euro, spun analiștii economici.

Între timp coaliția se ceartă de unde să mai ia bani. Ciolacu și PSD vor să pună presiune pe mediul de afaceri și să aducă peste 40 de taxe. De la creșterea TVA-ului, la creșterea impozitului pe venit și a dividendului. PNL se opune. „Scădeți cheltuielile publice”! spun liberalii. Însă chiar dacă 200 de mii de bugetari ar fi dați afară – problemele economice nu s-ar rezolva peste noapte.

Românii simt pe pielea lor scumpirile. Puterea de cumpărare a scăzut însă multe companii au câștigat și au ajuns la un câștig care a avut o creștere dublă față de cifra de afaceri – și decât inflația.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Mulți antreprenori au recunoscut. „În multe situații – scumpirile care au avut loc nu au nici o justificare”

Citește și: