• Democrații au dezvăluit imagini tulburătoare, în premieră, cu atacul asupra Capitoliului
  • Mike Pence prezida o sesiune pentru a certifica victoria lui Biden
  • Mulțimea striga „Spânzurați-l pe Mike Pence!”

Democrații au dezvăluit imagini tulburătoare, în premieră, cu atacul asupra Capitoliului, relatează The Guardian. Aceștia au prezentat imaginile miercuri, în cel de-al doilea proces de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Scenele dramatice îi înfățișează pe atacatori, care se avântă prin sălile Congresului, în căutarea vicepreședintelui de atunci Mike Pence și a lui Nancy Pelosi. Membrii grupurilor de extremă dreaptă au fost printre primii care au intrat în Capitol. Unii purtau echipament tactic, alții erau înarmați.

Mike Pence prezida o sesiune pentru a certifica victoria lui Biden. El a fost evacuat, împreună cu familia, la aproape 15 minute după ce atacatorii au călcat în incinta Capitoliului.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Mulțimea striga „Spânzurați-l pe Mike Pence!”. Aceste cuvinte au răsunat în Capitoliu, în timp ce în afara clădirii se construia o spânzurătoare improvizată.

„Pentru noi, s-ar putea să se fi simțit ca haos și nebunie, dar în acea zi a existat o tactică pentru nebunie”, a declarat congresmanul Jamie Raskin, directorul principal de acuzare.