• Mai puțin de un milion de persoane au declarat că au consumat canabis aproape în fiecare zi în 1992.
  • Cercetarea, publicată în revista Addiction, se bazează pe datele colectate de National Survey on Drug Use and Health de-a lungul a patru decenii.
  • Până în prezent, guvernul a rezistat solicitărilor de legalizare sau decriminalizare a drogului la nivel federal.

Numărul americanilor care fumează canabis zilnic sau aproape zilnic îl depășește acum pe cel al americanilor care consumă alcool la fel de des, potrivit unui studiu. Cercetarea, publicată în revista Addiction, se bazează pe datele colectate de National Survey on Drug Use and Health de-a lungul a patru decenii. În 2022, sondajul a înregistrat un număr estimat de 17,7 milioane de consumatori zilnici de canabis, mai mare pentru prima dată decât estimarea de 14,7 milioane de băutori zilnici. Alcoolul rămâne în continuare cea mai utilizată substanță dintre cele două, scrie BBC.

Dar studiul a constatat că, între 1992 și 2022, s-a înregistrat o creștere de 15 ori a ratei pe cap de locuitor a celor care au raportat consumul zilnic sau aproape zilnic de canabis. Mai puțin de un milion de persoane au declarat că au consumat canabis aproape în fiecare zi în 1992, cea mai mică utilizare raportată de la începutul studiului, în 1979. Dr. Brooke Worster, directorul medical al EO Care, o firmă de canabis medicinal, a declarat că, deși s-a înregistrat o creștere a consumului din diverse motive, „înlăturarea tabuului” a dus la creșterea numărului de persoane care au declarat deschis că folosesc acest drog. „Ratele nu s-au schimbat atât de dramatic pe cât indică sondajul”, a declarat ea pentru BBC. „Oamenii nu se simt la fel de speriați să recunoască faptul că îl folosesc”.

Ea a adăugat că industria produselor legale de canabis a explodat, de asemenea, în ultimele două decenii, modelând o piață care include și mulți adulți mai în vârstă. „Nu mai este vorba doar de un drogat de 20 de ani într-o cameră de cămin”, a spus Dr. Worster.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Până în prezent, guvernul a rezistat solicitărilor de legalizare sau decriminalizare a drogului la nivel federal. Cu toate acestea, în cadrul celei mai importante reforme în domeniul drogurilor din mai bine de jumătate de secol, departamentul de justiție a decis, la începutul acestei luni, să reclasifice canabisul din lista I de substanțe controlate, la fel ca și heroina, în lista III.

Președintele Joe Biden a declarat: „Prea multe vieți au fost distruse din cauza abordării noastre eșuate față de marijuana”. Concepțiile greșite comune despre canabis ca fiind o „poartă de acces” către alte droguri nu au fost confirmate de cercetările medicale efectuate de-a lungul mai multor decenii, a precizat Dr. Worster, iar majoritatea consumatorilor nu trec la droguri mai dure.

Citește și