• Guvernatorul a declarat duminică stare de urgență pentru județul Orange, la aproximativ 97 km nord de New York City.
  • Ea a extins starea de urgență în județul Ontario din vestul New York-ului, la sud-est de Rochester.
  • Oficialii au spus că furtuna a provocat deja pagube de zeci de milioane de dolari.

Inundațiile puternice din New York au ucis o persoană și forțează închiderea drumurilor. Ploile abundente au generat inundații extreme în Valea Hudson din New York, care au ucis cel puțin o persoană, au inundat drumuri și au forțat închiderea drumurilor duminică seara, relatează The New York Times.

Pe măsură ce furtuna s-a mutat spre est, Serviciul Național de Meteorologie a extins avertismentele de inundații rapide în Connecticut, inclusiv în orașele Stamford și Greenwich, înainte de a se strecura în Massachusetts. Meteorologii au spus că unele zone ar putea primi până la 127 mm de ploaie.

O persoană s-a înecat când voia să se evacueze din casă

În Hudson Valley din New York, echipele de salvare încercau să recupereze cadavrul unei femei în vârstă de 30 de ani care s-a înecat după ce a fost ucisă în timp ce încerca să evacueze casa ei. Alte două persoane au scăpat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Forța inundațiilor a dislocat bolovani, care au lovit casa femeii și au deteriorat o parte a peretelui acesteia, a declarat directorul executiv al comitatului Orange, Steven Neuhaus, pentru Associated Press. „Casa ei era complet înconjurată de apă”, a spus el. „Încerca să treacă prin inundație cu câinele ei”, a adăugat el, „și a fost copleșită de valuri”.

Amploarea distrugerii din cauza furtunii care se mișcă lentă, care a lovit zona cu până la 200 mm de ploaie, nu va fi cunoscută decât după răsăritul soarelui, când locuitorii și oficialii pot începe supravegherea daunelor. Oficialii au spus că furtuna a provocat deja pagube de zeci de milioane de dolari. Ploile au lovit unele părți din New York mai puternic decât altele, dar oficialii au spus că comunitățile din estul statului ar trebui să se pregătească pentru ploi torenţiale și posibile inundații rapide.

Mai multe avertismente au fost emise în nord-est

Guvernatorul a declarat duminică stare de urgență pentru județul Orange, la aproximativ 97 km nord de New York City. Mai târziu, ea a extins starea de urgență în județul Ontario din vestul New York-ului, la sud-est de Rochester.

„Suntem în strânsă comunicare cu oficialii locali, iar agențiile de stat participă la eforturile de căutare și salvare”, a spus ea. Statul a desfășurat cinci echipe rapide de salvare pe apă și un vehicul cu axă înaltă pentru a ajuta la salvarea în zonele inundate.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat amploarea inundațiilor, cu fluxuri de torenți de culoare maro care se repezi chiar lângă case și drumuri spălate de fluxuri în cascadă care se mișcă rapid.

West Point, casa Academiei Militare din SUA, cunoscută și sub numele de West Point, a fost grav inundată. Oficialii se tem că unele clădiri istorice ar putea avea daune cauzate de apă.

Serviciul Național de Meteorologie a emis avertismente de inundații fulgerătoare în părți din sud-estul New York-ului, descriindu-l ca fiind „în pericol viața”, precum și avertismente în nord-estul New Jersey.

Citește și