• „N-o să se întâmple să mai remanieze miniștrii doar așa că vrea domnul Cîțu, se trezește dimineața, supărat. Da, trebuie să fie o analiză pe fiecare minister.”
  • „N-avem o reformă mare făcută. Sunt mai multe mai mici. Avem miniștri care fac o treabă extraordinară: Drulă, Ghinea, Năsui, Ioana Mihăilă.
  • „Aritmetic nu există altă variantă de guvernare. Noi cu PSD nu încăpem în aceeași teacă. Nici UDMR cu AUR nu încap în aceeași teacă. Suntem condamnați să guvernăm țara.”
  • „Sunt 2 poli de putere în PNL. Oamenii nu știu la ce coadă să se așeze: la Orban sau la Cîțu? (…) Și pe mine mă surprinde tămbălăul din PNL. Liberalii își sapă niște tranșee pe care vor trebui să le astupe.
  • „Aștept să văd ce schimbări vor fi la anul la CCR. Sper să avem un proiect bulletproof constituțional pe pensii speciale. Avem 6-7 grupuri de lucru în coaliție.”

„Coordonatorii campaniei de vaccinare, evident, ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru eșecul vaccinării. Domnul Gheorghiță, domnul Baciu – este secretarul de stat care avea atribuții directe și premierul Cîțu ca coordonator principal al acestei campanii. (…) Revenind la vaccinare. Cred că putea să meargă mult mai bine. Cred că a fost o campanie care s-a concentrat pe logistică, nu o campanie de marketing. Campania de vaccinare trebuia să fie o campanie de marketing. Ori campania asta a fost dată la Armată, Armata a făcut logistică că știe logistică, dar acum o să vedem, așteptăm și noi niște analize.

(…) Dar din punct de vedere marketing și comunicare a fost un eșec. Și îmi asum asta ca un om care a lucrat o viață în marketing și comunicare (…) N-a fost o campanie de marketing, au fost încercări răzlețe”, a declarat liderul grupului parlamentar al USR PLUS, din Camera Deputaților, în emisiunea OFF/ On The Record, pe Aleph News.

Liderul grupului USR Plus din Camera Deputaților recunoaște pentru Aleph News că actuala coaliție, după 7 luni de guvernare, nu stă bine la capitolul reforme:

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„N-avem o reformă mare. Sunt mai multe mai mici. Avem miniștri care fac o treabă extraordinară: Drulă, Ghinea, Năsui, Ioana Mihăilă. (…) Avem vreo 6-7 grupuri de lucru în coaliție. Este important să pregătim arhitectura statului pentru viitor. Nu știm cine va fi președinte în 2024, mi-aș dori ca Barna. Trebuie să pregătim statul pentru orice variantă”

Despre guvernare și remaniere, Ionuț Moșteanu a declarat:

„Nu se pune problema să ieșim de la guvernare acum. Noi ne-am asumat să aducem un suflu nou. USR PLUS are 17% din Parlament și 33% din coaliție. De abia a început bătălia de guvernare. Eu vreau să stăm minimum 4 ani la guvernare, o să avem o discuție în partid. Vom trage niște linii roșii: dacă nu faceți asta, plecăm. Nu vreau să abandonăm acum. (…) Nu se pune problema ca Florin Cîțu să-i dea afară pe Drulă, Ghinea, Năsui. Am avut discuția asta când l-a dat afară pe Voiculescu. Și domnul Cîțu este supus evaluării coaliției. Cîțu are o datorie față de coaliție și răspunde în fața coaliției. Acum, Cîțu este un pic ocupat cu campania internă. Cîțu va trebui să vină la coaliție. USR PLUS are de partea lui voturile din Parlament. Un premier care nu are susținere în Parlament nu are putere. Noi avem voturile din Parlament. Nu mai schimbăm miniștrii când se trezește dimineața domnul Cîțu supărat. Da, trebuie să fie o analiză pe fiecare minister. Dar cred că coaliția se va așeza după congresul PNL. Aritmetic nu există altă variantă de guvernare. Noi cu PSD nu încăpem în aceeași teacă. Nici UDMR cu AUR nu încap în aceeași teacă. Suntem condamnați să guvernăm țara. (…) Sunt 2 poli de putere în PNL. Oamenii nu știu la ce coadă să se așeze: la Orban sau la Cîțu? (…) Și pe mine mă surprinde tămbălăul din PNL. Liberalii își sapă niște tranșee pe care vor trebui să le astupe. În Camera Deputaților avem doar cu 2 voturi în plus pentru legile organice, suntem la limită”

Despre procesul României cu Gabriel Resources pe exploatarea Roșiei Montane, liderul grupului parlamentar al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, nu crede că România va plăti o factură de 4 miliarde de lei pentru nerespectarea angajamentelor asumate:

„Procesul nu e legat de listarea Roșia Montană la UNESCO. Listarea ca sit UNESCO deschide niște oportunități. Asta nu înseamnă că România nu va putea exploata aurul. Sper că vor deveni accesibile noi metode de extragere a aurului. Exploatarea cu cianuri nu mai este de secolul XXI. Otrăveam o zonă întreagă pentru niște tone de aur. Statul român obținea foarte puțin din extragere. A fost un aranjament al autorităților, a lui Ponta. Redevența pentru statul român era de 6%. Pentru ce cer 4 miliarde? Pentru campanii media? Eu țin cu românii, nu avem nevoie de Gabriel Resources. Nu știm cum se va încheia acest arbitraj. Guvernul Ponta a făcut cadou sute de tone de aur companiei canadiene. Nu trebuia noi ca țară să înghițim asta. Nu cred că vom ajunge să plătim acea pretenție absurdă. Românii trebuie să învețe să nu mai voteze politicieni hoți. Sunt politicieni în România care nu pot justifica nici gardul de la casă. Ne otrăveau o bucată de țară pentru bani mărunți.”

În ceea ce privește tăierea pensiilor speciale, promise în campanie, dar grosul lor neredus nici până acum, Moșteanu promite un proiect de lege „bulletproof” care să reziste la CCR dar nu știe când actuala coaliție îl va termina:

„Am făcut un grup de lucru pe pensii. Trebuie să trăiem fiecare categorie de pensie specială. Da, ținem cont de decizia 900 a CCR pe pensiile speciale. Nu este simplu, mai lucrăm câteva luni. Ne uităm și la CCR: eu am o temere. Orice temere prin Parlament poate ajunge la CCR. CCR a juca politic de mai multe ori. Am o temere: dacă venim cu ceva, ne va împușca în freză. În CCR este o majoritate care n-a judecat tot timpul pe Constituție. Aștept să văd ce schimbări vor fi la anul la CCR. Sper să avem un proiect bulletproof constituțional pe pensii speciale. În ultimii ani la CCR au fost mai multe decizii discutabile. La Interne, Apărare, Justiție este o discuție pe pensiile speciale. Pensiile trebuie plafonate, modul de calcul trebuie schimbat. Este o problemă: deficitul pe pensii va crește. Presiunea pe sistemul de pensii va crește de la an la an. Vom pune pe masa Parlamentului un proiect închegat de eliminare a pensiilor speciale. Trebuie să discutăm despre cum va arăta tot sistemul de pensii în viitor”

„21 de ani am lucrat în privat. În 2015 am ajuns în Guvernul Cioloș dintr-o întâmplare. Am făcut marketing și comunicare. (…) Cam 14.000 – 15.000 de lei pe lună câștig. În mediul privat am câștigat și mai bine. Am făcut pasul ăsta ca în România să rămână și copiii mei. Aveam opțiuni afară, oricând în Vestul Europei. Bătălia pentru bani, de la un punct încolo nu duce la nimic bun. În Germania am fi avut venituri de 3 ori mai mari, dar noi aici vrem să rămânem”, a declarat Ionuț Moșteanu, întrebat fiind de veniturile sale lunare.

Cine este responsabil pentru eșecul vaccinării în România?

Moșteanu: Suntem din păcate pe penultimul loc în Europa din punct de vedere al vaccinării. Și asta nu este bine pentru că urmează un val 4, evident că vă fi. Sper să fie un val patru cu impact cât mai mic în sănătatea populației și cu presiune cât mai mică pe sistemul sanitar. Sper să trecem repede, simplu, ușor peste asta fără a avea alte constrângeri, fără a apăsa din nou pe gâtul, dacă vreți, economiei că asta se întâmplă în primul plan. Avem planul de sănătate publică și planul economic care sunt afectate imediat, sper să nu fie foarte tare afectate. Dar pentru asta suntem acum la final de iulie, început de august, este timp și există vaccinuri disponibile în fiecare zi, oricine se poate duce să se vaccineze.

Matei: Guvernul pleacă în vacanță, dl Cîțu a zis că își ia câteva zile libere. Întrebat zilele astea cum se pregătește dânsul pentru valul 4 o să vedem ce o să se întâmple, acel obsedant răspuns care a fost taxat de foarte mulți jurnaliști, dl Cîțu și guvernul României și-a asumat niște ținte. 13 milioane de vaccinați, 10 milioane, 5 milioane și abia suntem la 4,8. Cine ar trebui să își asume eșecul pentru acest insucces al vaccinării și aceste ținte care nici acum nu sunt atinse?

Moșteanu: Coordonatorii campaniei de vaccinare evident.

Matei: Adică dl Gheorghiță?

Moșteanu: Dl Gheorghiță, dl Baciu cred că, este secretarul de stat care avea atribuții directe, și premierul ca coordonator principal al acestei campanii.

Ce măsuri pregătește Coaliția pentru valul 4 al pandemiei?

Moșteanu: orice strategie funcționează cu 2 componente, împingi și tragi, push pull, pe de o parte, îl stimulezi să se vaccineze pe de altă parte, îl obligi. Spui dacă nu te vaccinezi nu poți să mergi la teatru, la restaurant, e tot spre binele tău în definitiv și pentru societate. Foarte multe țări europene au făcut asta, noi nu am reușit din păcate. Cred că ar fi fost un lucru bun, deși nepopular, îmi asum. Guvernele, cei care conduc țările, oamenii de stat trebuie să își asume decizii nepopulare din când în când pentru binele țării și al cetățeanului.Matei: Și la noi de ce nu se întâmplă asta?

Moșteanu: Iată că nu am reușit să coalizăm această idee. Mergem înainte. Sper să putem în continuare în această lună august să putem stimula vaccinarea cât se poate de tare chiar și cu niște măsuri nepopulare.

Ce face coaliția cu pensiile speciale?

Matei: Aveți blocaj pe SIIJ, aveți blocaj pe pensiile speciale

Moșteanu: Pe pensiile speciale nu este blocaj. Noi am făcut mai multe grupuri de lucru în coaliție oameni de specialitate de la USR Plus, de la PNL și de la UDMR este un astfel de grup pe pensii, lucrează în continuare și trebuie să identifice cea mai bună cale prin care să tăiem fiecare categorie de pensie specială.

Matei: Aveți manualul? Au venit aici judecătorii CCR și au spus că v-au trimis un manual, v-au dat decizia 900

Moșteanu: Dl Morar, cine?

Matei: Da. Dacă vă uitați în acea decizie este pur și simplu manual cum trebuie tăiate pensiile speciale.

Moșteanu: Este unul din documentele de care se ține cont la acel grup de lucru. Lucrează colegii noștri din cele 3 partide.

Matei: Și cât mai lucrează?

Moșteanu: O să mai lucreze pentru că nu este simplu, probabil în câteva luni de zile o să vină în parlament, ne uităm și la CCR că dacă să spunem, eu am o temere, că dacă trecem e un lucru extraordinar de bun pentru țară, pentru români

Matei: CCR în esență v-a spus…

Moșteanu: Nu, un judecător de la CCR, atenție.

Matei: Nu, e o decizie luată cu majoritate.

Moșteanu: Da, da, știu decizia. CCR pe mine m-a… să nu spun că m-a speriat.

Matei: Decizia e obligatorie și definitivă.

Moșteanu: Aia de atunci. Dar de acum încolo orice trecem prin Parlament poate ajunge la CCR foarte simplu.

Matei: Dar nu poate să își nege jurisprudență, eu asta zic.

Moșteanu: Da, corect. CCR însă în ultimul timp am văzut prin deciziile unei anumite majorități a jucat politic de multe ori. Și am o temere în perioada care urmează că dacă noi venim cu o chestie cât de bine ar fi legată și închegate și cu cap și coadă ar putea să ne împuște în freză pentru că acolo există în momentul ăsta o majoritate care nu a fost tot timpul, nu a judecat tot timpul în litera Constituției și îmi asum ce spun ca policitician, știu nu e frumos și sănătos să critici CCR dar da, îmi asum, când intră și joacă politic că pot să critic CCR ca politician. Eu personal aștept să văd un pic și ce schimbări vor fi la CCR la anul. Colegii noștri lucrează înainte la acest proiect de eliminare a pensiilor speciale. Vom avea un proiect…

Matei: Și vom sta cu pensiile speciale până la anul, până se schimba judecătorii de la CCR?

Moșteanu: Asta e o discuție în coaliție, dar sper colegii mei să fie gata să avem un proiect bine legat, un proiect cum se zice în engleză bullet proof din punct de vedere constituțional. Am văzut proiecte care au picat la CCR pe eliminare că au fost tot felul de împachetări.

Matei: Să nu aveți surprize chiar judecătorii care spuneți că sunt în minoritate să nu susțină pensiile speciale.

Moșteanu: Haideți să ajungem acolo.

Matei: Observ că sunt majorități care vă plac și sunt majorități care nu vă plac. Nu vă plac cele care nu vă dau dreptate, vă plac cele care vă dau dreptate.

Moșteanu: Nu neapărat.

Matei: Dar așa funcționează în democrație. Și la Curtea Supremă în SUA e la fel, uitați pe 5 august pass-ul sanitaire va trebui să treacă de Court Constitutionnelle din Franța este o întreagă luptă acolo.

Moșteanu: O să vedem ce e și acolo, dar la noi în ultimii ani am văzut multe decizii care au fost cel puțin discutabile din punct de vedere al respectării literei Constituției. Mergem înainte, noi lucrăm la asta, vom desființa ce se poate desființa.

Matei: Dați-mi un termen pentru pensiile speciale.

Moșteanu: Nu pot să vă dau un termen, nici nu sunt în grupul ăla de lucru. Invitați-o pe doamna Raluca Turcan, este în ministerul muncii, probabil va veni și dânsa că de la ministerul muncii până la urmă vin toate cifrele și toate analizele pe care se bazează acest grup de lucru.

Matei: Știți de ce insist? Pentru că a fost un deziderat de campanie, ați făcut campanie, ați ajuns la putere.

Moșteanu: Le-am tăiat pe ale parlamentarilor imediat pentru că era simplu.

Matei: 1%.

Moșteanu: E simplu. Cel mai complicat este…

Matei: Cu 1% nu se face primăvară. Au rămas ministerul de interne, apărarea, acolo e grosul.

Moșteanu: Acolo de exeumplu, la interne și la apărare nu poți să le tai mâine, nici nu e corect pentru că oamenii ăia pe contributivitate nu au avut, au avut o bucățică mică, ori societatea trebuie să trateze corect din punct de vedere al așteptărilor anumite categorii de oameni. Ele trebuie plafonate evident, modul de calcul trebuie schimbat.

Matei: Dl Ghinea de la partidul dvs a spus avem o problemă, efortul pe pensii, că l-am întrebat care e efortul bugetar pe fiecare an a venit doar cu câteva săptămâni, 16 miliarde de lei.

Moșteanu: Deficit.

Matei: E ceva uriaș.

Moșteanu: Care vă crește. Această problemă va crește și noi de aia când vorbim de pensii și pensii speciale trebuie să ne uităm la tot ce se întâmplă la o proiecție pe următorii 10-15 ani pentru că în următorii ani vor începe să iasă la pensie acei romani născuți între 67 și 71-72-73 care sunt cei mai mulți în câmpul muncii și au muncit o viață și trebuie să își ia pensiile și au dreptul să își ia pensiile. Și această presiune pe sistemul de pensii va crește de acum încolo de la an la an. Ori responsabilitatea noastră este să așezăm un plan coerent pe anii care urmează, să înțelegem de unde dăm noi banii ăștia ca stat, să înțeleagă toată lumea care este efortul. Și da, mergem înainte și o să discutăm și o să punem pe masa Parlamentului la acest grup de lucru un proiect închegat de eliminare a pensiilor speciale și trebuie să fie o discuție și despre cum vrem să arate tot sistemul de pensii în viitor.

Când iese USR PLUS de la guvernare?

Matei: În ce condiții ar ieși USR Plus de la guvernare?

Moșteanu: Nu se pune problema să ieșim de la guvernare acum.

Matei: Dar când?

Moșteanu: Noi ne-am asumat și ne-am angajat în fața cetățenilor că o să aducem un suflu nou în ceea ce înseamnă guvernare. Avem 17% dintr-un parlament și 33%, plus minus, din coaliția de guvernare. Și cu aceste procente și cu aceste ponderi ne batem să facem ce credem noi că este bine și ce am promis că vrem să facem. Unele o să ne iasă, unele nu. În momentul acesta trebuie să ne batem, din punctul meu de vedere abia a început lupta și bătălia de guvernare. Eu vreau să stam în patru ani la guvernare. Minim patru ani, până în 2024.

Matei: Dl Ghinea a vorbit despre niște condiții în care…

Moșteanu: Noi nu am avut discuția asta în partid, să stabilim să facem, să tragem foarte clar liniile roșii, dar probabil că o să avem în perioada următoare să tragem niște linii roșii și niște termene clare, să zicem dacă nu se întâmplă asta până atunci, plecăm. Numai că plecarea USR de la guvernare ar fi din punctul meu de vedere un abandon.

„Condamnați” la guvernare

Matei: Dacă Cîțu îi dă afară pe Ghinea sau Drula sau Năsui…

Moșteanu: Nu se pune problema să îi dea afara, unilateral.

Matei: De ce? Sunt pe vecie pe funcție?

Moșteanu: Am avut discuția asta când l-a dat afară pe Voiculescu.

Matei: Și l-a dat afară.

Moșteanu: Da. Dar după asta am completat Protocolul de coaliție.

Matei: Dar nu ține cont de el. A spus nu l-am semnat eu, l-a semnat Orban.

Moșteanu: Până la urmă și domnul Cîțu este supus evaluărilor coaliției.

Matei: Adică s-ar putea să îl dați dumneavoastră afară.

Moșteanu: Trebuie să înțelegem cum funcționează lucrurile. Noi, coaliția, trei partide, i-am dat acel mandat dânsului cu o structură a cabinetului împărțită pe partidele din coaliție să facă programul de guvernare. Deci dânsul are o datorie față de coaliție și răspunde coaliției de partide care îl susțin.

Matei: Nici nu vine la coaliție. Unde să raspundă coaliției?

Moșteanu: Este puțin ocupat cu campania internă. Dar va trebui să vină.

Matei: Are de partea lui Constituția și deciziile Curții de pe vremea Vioricăi Dăncilă.

Moșteanu: Noi avem de partea noastră voturile din Parlament.

Matei: Adică el spune .. Protocoalele.

Moșteanu: Una fară alta, un premier care nu are susținere în parlament nu are putere. Și dânsul știe asta.

Matei: Are susținerea președintelui.

Moșteanu: Domnul președinte are foarte multe atribuții constituționale, însă noi avem voturile în Parlament, fiecare partid din coaliție. Și revenind, nu o să se întâmple să se mai remanieze miniștri doar așa, că vrea domnul Cîțu când se trezește dimineața supărat. Trebuie să vedem o analiză, nimeni nu este ministru pe viață, și orice ministru sau orice minister poate performa mai bine. Și da, trebuie să fie o analiză, noi ne dorim să se întâmple lucrurile cât mai bine, cât mai legat de planurile de guvernare în fiecare sector și în fiecare minister facem o analiză, ne uităm la fapte, la cifre, la performanță, și zicem ok, să vedem unul mai bun. Asta se poate întâmpla și este corect să se întâmple. Dar asta este în discuție de coaliție. Este discuție de partid.

Matei: Liberali spun că miniștrii USR Plus sunt mai vocali, mai dinamici, sunt mai tineri. Spun ei singuri, se laudă că sunt motorul reformelor și că se împiedică de Partidul Național Liberal. Există această invidie în Partidul Național Liberal pe miniștrii USR Plus. Vă spun că am auzit chiar eu lideri ai coaliției. Pe de altă parte USR Plus se plânge constant și public, dl Ghinea, dl Cioloș, domnul Tudorache, Barna, că avem probleme cu reformele pentru că sunt pe mai multe viteze. Credeți că veți supraviețui așa încă după acest super septembrie, super octombrie?

Moșteanu: Da, Cred că vom supraviețui.

Matei: Pai o să înnebunim cu toții.

Moșteanu: Pentru că aritmetic, eu cred că se va așeză foarte bine coaliția după congresul PNL. Aritmetic nu este altă vVariantă de guvernare. Noi cu PSD nu încăpem în aceeași teacă, UDMR cu AUR nu încap în aceeași teacă. Singura variantă care aduce majoritate este USR PNL UDMR.

Matei: Sunteți condamnați la guvernare.

Moșteanu: Putem spune că suntem condamnați să mergem împreună să guvernăm țara și avem o responsabilitate față de fiecare român ca să guvernăm țara. Și vor mai fi discuții. Vor mai fi necăjeli din partea unuia sau altuia dar mergem înainte. Și vă asigur de acest lucru. Am mare încredere în colegii mei, da, sunt mai dinamici, mai vocali, suntem altă generație și vrem să schimbăm lucrurile. Noi nu avem nicio presiune din partid să angajăm pe nimeni la stat. Asta ne diferențiază foarte mult de celelalte partide.

Matei: Sunteți ferm convins că în 2023, când încep alegerile pentru prezidențiale, nu veți ieși de la guvernare?

Moșteanu: Să ajungem noi acolo. Eu vreau să stam până în 2024 la guvernare. Trebuie să stăm și cred că putem sta făcând lucruri în fiecare zi. Trebuie să fim la guvernare pentru a le da această șansă colegilor noștri din executiv să ducă la capăt ce au început. Uitați-vă la Cătălin Drulă. Dacă Cătălin rămâne până în 2024 cel puțin ministru al transporturilor.

Matei: Ajunge președinte USR Plus.

Moșteanu: Eu aș vrea să stea până în 2028. Va face ce nu s-a făcut în cei 30 ani de dinainte. Și pentru asta suntem datori să mai trecem peste animozități, să mai netezim niște asperități din coaliție care sunt inerente până la urmă și peste care vom trece. Eu sunt sigur că după congresul PNL se va așeza și PNL.

Matei: Vă încurcă rău congresul.

Moșteanu: Evident. Sunt doi poli de putere. Oamenii nu știu la ce coadă să se așeze la Dl Orban sau la Cîțu.

Matei: Dumneavoastră la ce coadă sunteți?

Moșteanu: Noi nu avem nicio treabă. Avem congresul nostru și noi ne alegem președinte de partid și un birou național și o să candidez la Biroul Național. O să îl susțin pe Dan Barna pentru președinția Partidului. O să trecem peste congres și o să lucram în echipă toți oamenii buni. Vreau să vă zic un lucru foarte sincer. Eu simt cum după fuziune, deși ne-a fost și nouă complicat cu o fuziune între USR și Plus, partidul este mult mai bun, mai mare, mai puternic.

Matei: Surprinzător, se aștepta mai multă gălăgie de la dumneavoastră dar este multă liniște și lucrurile par a fi ok. Cel puțin până în alegerile prezidențiale. Dar tămbălăul mare e la PNL.

Moșteanu: Și pe mine mă surprinde tămbălău de de la PNL, un partid cu atâta experiență. Și am senzația că de foarte multe ori trec niște linii și sapă niște tranșee pe care a doua zi după congres va trebui să le astupe, pentru că trebuie să lucreze împreună și trebuie să lucreze împreună și cu noi. Că noi am fost folosiți cumva cal de bătaie în campania de la PNL, cine dă cel mai tare în USR Plus, cam asta a fost campania la PNL până acum. Mai încasăm, înțelegem asta, luăm și gloanțele astea în piept pentru binele României. Pentru că va trebui să mergem, și o să trecem peste asta.

Matei: Pentru că tabăra domnul Cîțu, echipa câștigătoare cu hashtag este văzută acum pe profilul dumneavoastră. Adică mai progresistă

Moșteanu: Dl Sighiartău și Rareș Bogdan? Sau cine?

Matei: Și Domnul Cîțu. Team Orban este mai conservatoare, și cumva o parte din presă crede că o să vă bateți pe același electorat.

Moșteanu: Acum ce să zic. Nu mă bag în discuția și în meciul PNL. Aștept să termine, de aia le spun să nu mai sape tranșee atât de adânci, în primul rând între ei, pentru că vom începe sesiunea parlamentară și este nevoie să trecem legile în Camera Deputaților, noi avem o majoritate de doi deputați pentru organică. Sunt 168 și mai primim voturi de la minorități, de cele mai multe ori.

Matei: Deocamdată.

Moșteanu: Exact. Avem discuții, ținem foarte aproape cu cei de la minorități și suntem la limită în Camera Deputaților. În septembrie la început am nevoie de toți colegii de la PNL în parlament să fie la vot să votăm cum discutăm că votăm în coaliție, să nu mai avem surprize.