• Irlanda va sacrifica 200.000 de vaci în lupta ei cu poluarea.
  • Irlanda are mai multe vaci decât oameni.
  • Agricultura irlandeză este responsabilă pentru 38% din poluare.

Lupta împotriva poluării continuă. Irlanda va sacrifica 200 de mii de vaci în schimbul unei compensații financiare pentru fermieri, o măsură luată împotriva încălzirii globale, spune guvernul irlandez. Irlanda are mai multe vaci decât oameni, iar sectorul agricol este responsabil pentru aproape 40% din gazele cu efect de seră ale țării, de 3 ori mai mult decât Franța. „Poți zbura cât vrei, dar dintr-o dată, vacile sunt problema?”, spune un crescător de vaci.

În București, fostul Comisar-Șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a publicat imagini cu fum dens deasupra capitalei. „Domnule Marcel Ciolacu, dragă Poliția Română, anual, 30 de mii de români mor pentru că voi nu sunteți în stare să faceți ceva, orice”, spune Berceanu. Totodată spune că „oamenii ies deja în stradă pentru că viața copiilor lor se termină cu 10 ani mai repede din cauza poluării extreme a aerului”.

Medicul Primar pneumolog, Beatrice Mahler, spune că există o legătură între poluare și tuberculoză, fapt confirmat de cercetările științifice. „În România sunt două zone cu risc crescut de tuberculoză: în partea de sud a României și în partea de est”, spune Mahler.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Citește și