• Grupul Wagner nu a comentat afirmațiile Italiei.
  • Wagner, condus de un om de afaceri considerat a fi apropiat de președintele Vladimir Putin, este activ în Ucraina.
  • Peste 20.000 de migranți au debarcat pe țărmurile Italiei până acum în acest an.

Ministrul italian al Apărării a acuzat luni grupul de mercenari Wagner din Rusia că a alimentat migrația neregulamentară către Europa, ca o modalitate de a ataca țări precum a lui care susțin Ucraina.

„Creșterea exponențială a fenomenului migrator de pe coastele africane este, de asemenea, într-o măsură considerabilă, parte a unei strategii clare de război hibrid pe care divizia Wagner… o implementează, folosindu-și ponderea semnificativă în unele țări africane”, a spus Guido Crosetto. într-un comunicat de presă.

„Așa cum UE, NATO și Occidentul și-au dat seama că atacurile cibernetice au făcut parte din confruntarea globală pe care a deschis-o războiul din Ucraina, ei ar trebui să înțeleagă acum că frontul sud-european devine, de asemenea, din ce în ce mai periculos.” El a avertizat că „imigrația necontrolată și continuă… devine o modalitate de a lovi țările cele mai expuse, mai ales Italia, și alegerile lor geostrategice”.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Grupul Wagner nu a comentat afirmațiile Italiei. Peste 20.000 de migranți au debarcat pe țărmurile Italiei până acum în acest an, față de aproximativ 6.000 în aceeași perioadă în 2022 și 2021, potrivit cifrelor Ministerului de Interne.

Cei mai mulți au pornit din nordul Africii cu bărci supraaglomerate și mulți își pierd viața, 30 de imigranți raportați dispăruți de paza de coastă a Italiei în largul Libiei duminică seara. Wagner, condus de un om de afaceri considerat a fi apropiat de președintele Vladimir Putin, este activ în Ucraina, dar și-a cultivat o amprentă tot mai mare în Africa.