• Jake Sullivan a declarat că „realitatea este că Putin câștigă în fiecare zi că Ucraina nu primește resursele de care are nevoie, iar Ucraina suferă”.
  • SUA nu adoptă un nou pachet de ajutoare pentru Ucraina, a avertizat consilierul pentru securitate națională.
  • Senatul deținut de democrați a aprobat deja un pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari Ucrainei și altor aliați ai SUA.

Vladimir Putin „câștigă în fiecare zi”. SUA nu adoptă un nou pachet de ajutoare pentru Ucraina, a avertizat consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, așa cum a spus și Volodimir Zelenski, cu privire la rezultate neplăcute, dacă Ucraina nu primește ajutor militar american în termen de o lună, scrie The Guardian.

Jake Sullivan a declarat pentru CNN că „realitatea este că Putin câștigă în fiecare zi că Ucraina nu primește resursele de care are nevoie, iar Ucraina suferă”.

Sullivan a subliniat că „o majoritate puternică bipartizană a Camerei este pregătită să adopte” un pachet de ajutor pentru Ucraina „dacă se ajunge la cuvânt”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Senatul deținut de democrați a aprobat deja un pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari Ucrainei și altor aliați ai SUA, inclusiv Israelului. Dar în Parlament, Mike Johnson este sub presiunea extremei drepte pro-Trump a partidului său să nu-l supună la vot.

În contrast izbitor cu diviziunea din cadrul Congresului SUA, liderii europeni s-au întâlnit luni la Paris, într-o demonstrație de unitate și sprijin. „Ne aflăm într-un moment critic”, a spus președintele francez, Emmanuel Macron, avertizând că acțiunile Moscovei din ultimele săptămâni au semnalat că Rusia ar putea ataca statele NATO în următorii câțiva ani. „Rusia nu poate câștiga în Ucraina.”

În declarațiile de luni ale grupului de reflecție al Consiliului Atlantic de la Washington, ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că Johnson ar fi de vină dacă proiectul de lege privind ajutorul SUA eșuează și Rusia avansează pe câmpul de luptă.

„Aș dori ca el să știe că întreaga lume urmărește ce va face și dacă suplimentul nu ar trece și Ucraina ar suferi inversări pe câmpul de luptă, va fi responsabilitatea lui”, a spus Sikorski, cerând lui Johnson să permită vot.

Citește și