• Benjamin Netanyahu l-a invitat pe Biden să viziteze ţara atunci când cei doi lideri au discutat sâmbătă.
  • Unul dintre ei a afirmat că administraţia „cântăreşte” oferta.
  • Biden le-a spus consilierilor că este interesat să meargă.

Doi oficiali americani au declarat că preşedintele Joe Biden ar putea merge în Israel chiar în această săptămână. Dar ei subliniază că o călătorie ar putea să nu aibă loc prea curând, sau chiar deloc, în funcţie de situaţia de securitate din Israel şi de starea unui război care scapă rapid de sub control. Israelul este pe punctul de a ordona o invazie terestră în Fâşia Gaza, informează Politico.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a invitat pe Biden să viziteze ţara atunci când cei doi lideri au discutat sâmbătă, au declarat oficialii, unul dintre ei afirmând că administraţia „cântăreşte” oferta.

Biden le-a spus consilierilor că este interesat să meargă, deoarece prezenţa sa ar demonstra sprijinul puternic al SUA după ce Hamas a ucis peste 1.300 de israelieni şi a luat aproximativ 150 de ostatici, inclusiv americani. Dar probabilitatea unei escaladări a ostilităţilor ar putea însemna că orice călătorie viitoare ar avea loc într-un moment deosebit de precar în dezvoltarea războiului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Adrienne Watson, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, a declarat că „nu avem nicio călătorie nouă de anunţat”, dar nu a negat niciodată că se pregăteşte o călătorie. Dezbaterea privind această călătorie vine, de asemenea, pe fondul îngrijorării tot mai mari a administraţiei Biden cu privire la agravarea crizei umanitare din Fâşia Gaza, pe fondul bombardamentelor intense şi a asediului Israelului.

Citește și