Joe Biden spune că își va anunța oficial candidatura pentru alegerile din 2024 „în curând”

President Joe Biden delivers his first State of the Union address to a joint session of Congress at the Capitol, as Vice President Kamala Harris and House Speaker Nancy Pelosi of Calif., watch, Tuesday, March 1, 2022, in Washington. (Saul Loeb/Pool via AP)

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că a decis să candideze pentru al doilea mandat și că va anunța oficial campania de realegere „relativ curând”, scrie Reuters.

O vom anunța relativ curând, dar călătoria aici doar mi-a întărit sentimentul de optimism cu privire la ceea ce se poate face”, a spus Biden reporterilor la finalul unei călătorii emoționante în Irlanda. — Ți-am spus că planul meu este să alerg din nou.

Joe Biden a spus de mult timp că intenționează să candideze pentru realegere, dar lipsa unui anunț oficial a dat uneori emoții suporterilor nesiguri dacă democratul în vârstă de 80 de ani, unul dintre cei mai bătrâni lideri mondiali, s-ar angaja într-adevăr pentru încă patru ani.

Cu toate acestea, în culise, asistenți și aliați apropiați ai lui Biden au început deja să pună în aplicare pașii pentru a susține o infrastructură de campanie și un aparat de strângere de fonduri înainte de o licitație din 2024 care ar putea fi o reluare a confruntării din 2020 cu fostul republican, președintele Donald Trump, care și-a lansat deja campania.

Vârsta lui Biden face ca alegerea sa de a candida să fie un pariu istoric și riscant pentru Partidul Democrat, care se confruntă cu o hartă electorală grea pentru a ține Senatul în 2024 și este acum minoritatea în Camera Reprezentanților. Evaluările de aprobare ale lui Biden sunt blocate în 40 de ani; el ar avea 86 de ani până la sfârșitul unui al doilea mandat, cu nouă ani mai în vârstă decât speranța medie de viață a bărbaților din SUA.

Citește și:

Exit mobile version