• Joe Biden a declarat că va semna o lege care interzice TikTok în SUA, după ce aceasta a fost adoptată de Comitetul pentru Energie și Comerț al Camerei SUA.
  • Propunerea legislativă îndeamnă ByteDance, compania chineză care deține TikTok, să-și vândă proprietatea asupra aplicației sau să se confrunte cu interdicția în SUA.
  • Fostul președinte, Donald Trump, s-a opus interdicției, exprimându-și preocupările că aceasta ar putea avantaja Facebook, în timp ce îngrijorările legate de securitatea națională au fost exprimate de FBI și Comisia Federală de Comunicații.

Joe Biden a spus că va semna o legislație care interzice aplicația populară de partajare video TikTok în Statele Unite, scrie Sky News.

Legislația a fost adoptată în unanimitate de Comitetul pentru Energie și Comerț al Camerei SUA, joi, cerând companiei chineze ByteDance să-și cedeze proprietatea asupra TikTok sau să se confrunte efectiv cu o interdicție din SUA.

Președintele Camerei Republicii, Mike Johnson, care susține proiectul de lege, a indicat că în curând va fi votat complet în Camere.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

„Dacă o trec, o voi semna”, a spus Biden, întrebat de reporteri despre legislație.

Casa Albă a oferit sprijin tehnic în elaborarea proiectului de lege, dar secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat la începutul acestei săptămâni că legislația TikTok „mai are nevoie de ceva muncă” pentru a ajunge într-un loc în care domnul Biden o va susține.

Fostul președinte, Donald Trump, probabil candidatul republican la președinție, a postat joi pe platforma sa Truth Social spunând că se opune unei interdicții, deoarece aceasta ar ajuta platforma rivală de socializare Facebook.

El a emis anterior, apoi a anulat, o acțiune executivă la sfârșitul președinției sale, menită să interzică TikTok și o altă aplicație populară, WeChat.

Atât FBI, cât și Comisia Federală de Comunicații au avertizat că proprietarul TikTok, ByteDance, ar putea partaja datele utilizatorilor, cum ar fi istoricul de navigare, locația și identificatorii biometrici, cu guvernul autoritar al Chinei.

TikTok a spus că nu a făcut niciodată asta și că nu ar face acest lucru dacă i se va cere.

În 2022, Biden a interzis utilizarea TikTok de către cei aproape patru milioane de angajați ai guvernului federal pe dispozitivele deținute de agențiile sale, cu excepții limitate pentru aplicarea legii, securitate națională și cercetare în domeniul securității.

În timp ce administrația sa și-a exprimat îngrijorări de securitate națională cu privire la TikTok, campania de realegere a lui Biden s-a alăturat platformei luna trecută.

Anul trecut, Marea Britanie a interzis TikTok de pe telefoanele guvernamentale, aliniindu-l cu SUA, Canada și UE.

Citește și