• Am fost clari în multiple conversații și în toate modurile că orice operațiune militară majoră în Rafah ar fi o greșeală imensă”, a declarat Harris.
  • Am studiat hărțile. Acei oameni nu au unde să se ducă”, a spus ea, referindu-se la civilii palestinieni care se refugiază în Rafah.
  • Harris a refuzat să nege acest lucru, spunând doar: Vom lua lucrurile pas cu pas”.

Vicepreședintele Kamala Harris a lăsat duminică deschisă posibilitatea unor consecințe pentru SUA dacă Israelul ignoră linia roșie” a administrației Biden și intră cu barierele în orașul Rafah din sudul Gazei, anunță New York Post.

Am fost clari în multiple conversații și în toate modurile că orice operațiune militară majoră în Rafah ar fi o greșeală imensă”, a declarat Harris într-un interviu acordat la emisiunea This Week” de la ABC.

Am studiat hărțile. Acei oameni nu au unde să se ducă”, a spus ea, referindu-se la civilii palestinieni care se refugiază în Rafah.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Se estimează că 1,4 milioane de palestinieni s-au adunat la Rafah în timpul ofensivei Israelului în nordul țării pentru a-i elimina pe teroriștii Hamas.

Administrația premierului israelian Benjamin Netanyahu susține că Rafah este unul dintre ultimele bastioane ale Hamas în micuța fâșie palestiniană și a semnalat că este dispus să pornească singur o ofensivă acolo, fără binecuvântarea administrației Biden.

Înalți oficiali ai administrației Biden, precum consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, au subliniat în repetate rânduri cererea lor ca Israelul să dispună mai întâi de un plan solid pentru civili în timpul unei astfel de operațiuni.

Harris, întrebată dacă vor exista consecințe în cazul în care Israelul nu va respecta linia roșie” a administrației, a refuzat să nege acest lucru, spunând doar: Vom lua lucrurile pas cu pas”.

La începutul acestei luni, Biden a declarat că este împotriva continuării luptelor în Rafah și a numit o invazie totală a Israelului în zonă drept linia roșie” pentru administrația sa. El a revenit apoi asupra declarațiilor, spunând: Nu există o linie roșie [la care] voi tăia toate armele, astfel încât să nu aibă Cupola de Fier care să îi protejeze”.

Citește și